26.1 C
Athens
24.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Θεσσαλονίκη: «Περάστε από μπροστά… για να σας βλέπει ο οδηγός» από Δευτέρα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ


    Η εισιτηριοδιαφυγή στον ΟΑΣΘ αποτελεί μια πραγματική μάστιγα, με τρεις στους τέσσερις επιβάτες να μην πληρώνουν συχνά εισιτήριο.

    Έτσι ο ΟΑΣΘ περνά από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της επιβίβασης μόνο από την μπροστινή πόρτα, σε είκοσι λεωφορειακές γραμμές, αλλά και στην τοποθέτηση ειδικής σήμανσης σε όλα τα λεωφορεία, η οποία προτρέπει στη χρήση εισιτηρίου και ταυτόχρονα προειδοποιεί για τα πρόστιμα, που θα φτάνουν τα 270 ευρώ.

    Το γεγονός της εισιτηριοδιαφυγής επιβεβαιώνουν και οι οδηγοί καλώντας παράλληλα τους επιβάτες να δείξουν υπομονή για τυχόν συνωστισμούς, όταν οι επιβάτες θα ανεβαίνουν από την μπροστινή πόρτα, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.


    Στο πλαίσιο των μέτρων για την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής ο Οργανισμός θα «τρέξει» επίσης καμπάνια ενημέρωσης σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους και την ενδυνάμωση της κοινωνικής ευθύνης σε νεαρή ηλικία με ενημερωτικές εκδηλώσεις στα σχολεία.

    Στο μεταξύ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο ΟΑΣΘ προχωρά σε δημόσιο ηλεκτρονικό ανοιχτό διαγωνισμό, για την ανάθεση μέρους του έργου ελέγχου κομίστρου σε ανάδοχο και αναμένεται να προσληφθούν τουλάχιστον 60 επιπλέον ελεγκτές.


    Παράλληλα, η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε εικόνες από τα νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στα οποία θα υπάρχει και το νέο μηχάνημα για το ενιαίο εισιτήριο για λεωφορεία και μετρό από τις 30 Νοεμβρίου.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ