28.1 C
Athens
27.3 C
Thessaloniki
Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Μήνυση σε σεισμόπληκτους στη Λάρισα γιατί δεν γκρέμισαν τα σπίτια τους!


    Ενώπιον της δικαιοσύνης αναμένεται να οδηγηθούν σεισμόπληκτοι σε χωριά στη Λάρισα καθώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν έχουν γκρεμίσει τα σπίτια τους που χτυπήθηκαν από τον σεισμό του 2020.

    Τα εν λόγω κτίρια στη Λάρισα, όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση, κρίθηκαν ετοιμόρροπα και επικίνδυνα (κόκκινα), σύμφωνα με τις αυτοψίες των μηχανικών. Πρόκειται για ανθρώπους  που έχασαν τα σπίτια τους και αναγκάστηκαν να αναζητήσουν αλλού στέγη ή και να στήσουν ένα νέο νοικοκυριό σε κοντέινερ.

    Στους Δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου το κόστος της κατεδάφισης των σπιτιών ανέλαβαν οι δήμοι εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα κονδύλια από το υπουργείο Εσωτερικών. Στον δήμο Τυρνάβου κατεδαφίστηκαν περίπου 50 σπίτια και αναμένονται χρήματα για να κατεδαφιστούν άλλα τόσα. Ανάλογη η κατάσταση και στον Δήμο Ελασσόνας, όπου αναμένονται πρόσθετα κονδύλια για την κατεδάφιση των 60 περίπου σπιτιών που δεν έχουν γκρεμιστεί ακόμη.Unmute


    Στον Δήμο Λαρισαίων τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ορισμένα σπίτια που κρίθηκαν ακατάλληλα λόγω του σεισμού γκρεμίστηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με ειδικό κονδύλι από το υπουργείο και τον ίδιο τον Δήμο.

    Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια ακόμα που δεν κατεδαφίστηκαν στην πρώτη φάση και σήμερα παραμένουν μισογκρεμισμένα καθώς οι ιδιοκτήτες τους δηλώνουν αδυναμία να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα κατεδαφίσεως, ζητώντας να εφαρμοστεί και για αυτούς ότι έγινε με τους υπόλοιπους σεισμοπαθείς της περιοχής.




    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ