26.1 C
Athens
25.3 C
Thessaloniki
Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Το Ισραήλ ενισχύει τις δυνάμεις στα σύνορα με τον Λίβανο: «Προετοιμαζόμαστε για χερσαία εισβολή»


    Γενικεύεται ο πόλεμος στον Λίβανο μεταξύ Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, με το Τελ Αβίβ να επιστρατεύει άλλες δύο ταξιαρχίες εφέδρων στα βόρεια σύνορά του για επιχειρησιακές δραστηριότητες εναντίον της ισλαμιστικής οργάνωσης.

    Μάλιστα, ο επικεφαλής των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF), σύμφωνα με τη Haaretz, δήλωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του είναι έτοιμες για μία χερσαία εισβολή στον Λίβανο. Ο ίδιος δεν προσδιόρισε το χρονικό πλαίσιο των επιχειρήσεων.

    Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι αναφορές από τον Λίβανο υπογραμμίζουν πως το Ισραήλ επιτέθηκε βαθιά μέσα στη χώρα, μεταξύ άλλων βόρεια της Βηρυτού. Ειδικότερα, η εφημερίδα Al-Akhbar ανέφερε επιθέσεις στα χωριά Al-Maaysra και Blat, που βρίσκονται βόρεια της Βηρυτού, και το ειδησεογραφικό κανάλι Al Mayadeen ανέφερε εκτεταμένες επιθέσεις στην κοιλάδα Beqaa καθώς και σε περιοχές του νότιου Λιβάνου.


    Ισραήλ: «Θα συνεχιστεί η μάχη με τη Χεζμπολάχ«

    «Αυτό θα επιτρέψει τη συνέχιση της μάχης εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, την άμυνα του κράτους του Ισραήλ, και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε οι κάτοικοι του βορείου Ισραήλ να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους» ανέφερε σε ανακοίνωση του το IDF.

    Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, εξάλλου, πως ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκαλεί συνεδρίαση συμβουλίου υπουργών για τις 20:00 ώρα Ελλάδας.


    Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε πως 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινές επιδρομές σε διάφορες κοινότητες, ορισμένες από τις οποίες σε ορεινές περιοχές εκτός των προπυργίων της Χεζμπολάχ, καθώς ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι συνεχίζει τους βομβαρδισμούς “μεγάλης κλίμακας”.

    Πάνω από 280 στόχους χτύπησε το Ισραήλ

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε σήμερα περισσότερους από 280 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, απ’ όπου η ισλαμιστική οργάνωση εκτοξεύει ρουκέτες προς το έδαφος του Ισραήλ.

    Αφού εκτοξεύτηκαν «πολλά βλήματα» από τον Λίβανο «από την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ» ο στρατός «έπληξε τους εκτοξευτήρες που χρησιμοποιούνται» για αυτές τις επιθέσεις καθώς «και άλλους τρομοκρατικούς στόχους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Συνολικά, επλήγησαν «περισσότεροι από 280 τρομοκρατικοί στόχοι της Χεζμπολάχ», σύμφωνα με τον στρατό.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ