29.6 C
Athens
28.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Θεσσαλονίκη: Σοκάρει ο 14χρονος που τον εγκλώβισαν συμμαθητές του στις τουαλέτες – «Τους έλεγα αφήστε με να βγω, εκείνοι γελούσαν»


    Σοκάρουν τα όσα φέρεται να ανέφερε ο 14χρονος μαθητής στους αστυνομικούς, σχετικά με το περιστατικό με τους τρεις συμμαθητές του, οι οποίοι κατηγορούνται ότι τον εγκλώβισαν στην τουαλέτα σχολείου στη Θεσσαλονίκη και τον απειλούσαν, καταγράφοντας παράλληλα την πράξη τους με κινητό τηλέφωνο.

    «Ήθελα να πάω τουαλέτα. Άκουσα θόρυβο. Πήγα να ανοίξω την πόρτα. Δεν άνοιγε. Προσπάθησα ξανά και φάνηκε ένα πρόσωπο, ήταν ο συμμαθητής μου. Εμπόδιζε την πόρτα να βγω. Όταν άνοιξε είδα να με τραβάει βίντεο και μου το έδειξε. Έδειχνε που μου κρατούσαν την πόρτα και το πρόσωπο μου. Τους έλεγα αφήστε να με βγω, βοήθεια και εκείνοι γελούσαν».

    Σε βάρος των τριών ανηλίκων ηλικίας 14 και 15 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την καταγγελία του θύματος, ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη κατακράτηση, αποτύπωση μη δημόσιας πράξης με ηλεκτρονικά μέσα, απειλή, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή.


    Οι ανήλικοι φέρεται να ζήτησαν συγγνώμη και αποδέχθηκαν την πράξη τους, ωστόσο αρνήθηκαν ότι απείλησαν τον συμμαθητή τους. «Δεν καταλάβαμε το μέγεθος των πράξεων μας» φέρεται να ισχυρίζονται.

    Μετά την απολογία τους οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι και τους επιβλήθηκε το μέτρο επιτήρησης επιμελητών ανηλίκων.


    «Ο ένας κρατούσε την πόρτα, ο άλλος τραβούσε βίντεο και ο άλλος τσίλιες»

    Η μητέρα του 14χρονου μαθητή, σε δηλώσεις της, έδωσε λεπτομέρειες για το απαράδεκτο περιστατικό σε βάρος του παιδιού της, ενώ αποκάλυψε πως ο ανήλικος δέχεται απειλές από συγκεκριμένα παιδιά.

    «Φοβήθηκε. Ο ένας κρατούσε την πόρτα, ο άλλος τραβούσε βίντεο και ο άλλος τσίλιες. Τον εγκλώβισαν για να μην βγει. Πρώτη χρονιά μπούλινγκ, δεύτερη τα ίδια. Δέχεται απειλές από συγκεκριμένα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά.

     



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ