24 C
Athens
23.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024
More

    Τι λέει η μητέρα φοιτήτριας που δηλητηριάστηκε στο Καρπενήσι: «Στη διαδρομή το έπαθαν, ανεπίτρεπτο»


    Σε δηλώσεις προέβη σήμερα (4/10) η μητέρα φοιτήτριας, μία εκ των πολλών σπουδαστών του Γεωπονικού που δηλητηριάστηκαν στη διάρκεια επίσκεψης στο Καρπενήσι για να συμμετέχουν σε συνέδριο.

    Υπενθυμίζεται πως 30 από τους 50 φοιτητές της Γεωπονικής εκδήλωσαν παρόμοια συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, με άλλους να νοσηλεύονται στο Καρπενήσι και άλλους να έχουν επιστρέψει στην Αθήνα.

    «Δεν πρόλαβαν να πάνε στο συνέδριο, στη διαδρομή το έπαθε. 30 άτομα ξέρω μέχρι στιγμής, δεν ξέρω αν είναι και άλλα. Άλλοι έχουν φύγει για Αθήνα, άλλοι έχουν μείνει Καρπενήσι», είπε στο Live News η μητέρα.


    Ερευνά ο ΕΟΔΥΥ την υπόθεση στο Καρπενήσι

    Στη συνέχεια η μητέρα ενημέρωσε πως ο ΕΟΔΥΥ έχει επιληφθεί του θέματος διεξάγοντας έρευνα για τη μαζική δηλητηρίαση, καταδικάζοντας την αμέλεια οποιουδήποτε προκάλεσε το περιστατικό.

    «Πρώτη φορά πήγε στα πέντε χρόνια και έτυχε αυτό. Επιτρέπεται;», διερωτήθηκε η μητέρα, με την κόρη της να έχει χτυπηθεί ιδιαίτερα σοβαρά από τη δηλητηρίαση, καθώς ακόμα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας.


    Στην εκπομπή μίλησε και ο διευθυντής ΤΕΠ του ΓΝ Καρπενησίου, αποκαλύπτοντας πως το παθογόνο της τροφικής δηλητηρίασης δεν έχει αναγνωριστεί, αν και έχει αποκλειστεί η μόλυνση από σαλμονέλα.

    Ανέφερε επίσης πως με εξαίρεση έναν φοιτητή που εισήχθη σήμερα, οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους και αναμένουν εξιτήριο.

    Νοσηλεύονταν για 12 ώρες

    Στη συνέχεια, ο παθολόγος του ΓΝ ενημέρωσε πως κάποιες από τις περιπτώσεις χρειάστηκε να νοσηλευτούν για έως και 12 ώρες, με τυπικά συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, εκδηλώνοντας εμετούς, διάρροιες και πυρετό.

    Το βαρύτερο περιστατικό ήταν η προαναφερθείσα φοιτήτρια, η οποία χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο της Λαμίας, για να της παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα, με τη μητέρα να ενημερώνει πως ακόμα δεν έχει ανακτήσει τις δυνάμεις της, και παραμένει σε παροχή ορού.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ