26.2 C
Athens
23.5 C
Thessaloniki
Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024
More

    Κρήτη: Συλλήψεις για τη διακίνηση μεταναστών στη Γαύδο και τους Καλούς Λιμένες


    Ένα άτομο μόλις 19 χρόνων, υπήκοος Σουδάν συνελήφθη για διακίνηση των 34 μεταναστών που είχαν εντοπιστεί την Πέμπτη το βράδυ, 11 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

    Στο σημείο είχαν μεταβεί στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Γαύδου με ιδιωτικό σκάφος, οι οποίοι εντόπισαν τη φουσκωτή λέμβο με 26 άνδρες και 7 ανήλικους επιβαίνοντες. Οι μετανάστες περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Καραβέ της Γαύδου και από εκεί με επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο στο λιμάνι Σφακίων.

    Κατά την προανάκριση που διενήργησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, συνελήφθη ένας 19χρονος για παράβαση άρθρων της νομοθεσίας περί «Παράνομης Εισόδου στη χώρα», «Διευκόλυνσης», καθώς και «Έκθεσης», ενώ κατασχέθηκε η λέμβος.


    Σε συλλήψεις όμως φερόμενων διακινητών προχώρησαν και οι λιμενικές αρχές του Ηρακλείου. Πρόκειται για τους μετανάστες που είχαν εντοπιστεί 50 ν.μ. νότια των Καλών Λιμένων. Στην περιοχή είχε σπεύσει και εντοπίσει τη λέμβο, ρυμουλκό με στέλεχος του Λιμενικού Σταθμού των Καλών Λιμένων.

    Περισυλλέχθηκαν 34 μετανάστες εκ των οποίων 13 άνδρες, 11 γυναίκες και 10 ανήλικοι που αρχικά μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Καλών Λιμένων και στη συνέχεια, συνοδεία στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου.


    Μία εγκυμονούσα μεταφέρθηκε για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η οποία εξήλθε καλά στην υγεία της.

    Κατά δήλωση των επιβαινόντων, οι μετανάστες εκκίνησαν ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης από την περιοχή Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα.

    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί (υπήκοοι Σουδάν) ηλικίας 19 και 29 ετών, για παράβαση άρθρων της νομοθεσίας περί «Παράνομης Εισόδου στη χώρα», «Διευκόλυνσης», καθώς και «Έκθεσης», ενώ κατασχέθηκε η λέμβος.

     



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ