19.8 C
Athens
19.1 C
Thessaloniki
Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024
More

    Αγρίνιο: Δυο νέα παιδιά που «δολοφονήθηκαν» σε τροχαίο δυστύχημα ζητούν δικαίωση έξι χρόνια μετά – Η υπόθεση που συγκλονίζει το Μεσολόγγι


    Η τελευταία πράξη(;) στο δικαστικό δράμα που βιώνουν εδώ και πολλά χρόνια οι οικογένειες δύο παιδιών που έχασαν άδικα τη ζωή τους αναμένεται να παιχτεί αύριο Παρασκευή (18/10) στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στο Αγρίνιο.

    Ο Άκης Κάκκος και η Στεφανία Μουλαρά έχασαν τη ζωή τους με τον πιο άδικο τρόπο στις 14 Οκτωβρίου του 2018 σε τροχαίο δυστύχημα, με ξεκάθαρο υπάιτιο! Η Στεφανία, μάλιστα, άφησε πίσω της και ένα κοριτσάκι ηλικίας 9 ετών.

    Ο οδηγός του αυτοκινήτου που επέβαιναν τα παιδιά αυτά, χωρίς δίπλωμα και με αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες στο αίμα του κυκλοφορεί ελεύθερος καθώς η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει κατορθώσει ακόμη, έξι χρόνια μετά, να τον καταδικάσει οριστικά και αμετάκλητά για κακούργημα!


    mesologgi 1

    Να υπενθυμίσουμε ότι οι δυο νέοι έχασαν τη ζωή τους το 2018 όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν μαζί με δυο φίλους τους έπεσε σε αύλακα άρδευσης στην περιοχή του Νεοχωρίου κατά τη διάρκεια βόλτας των τεσσάρων φίλων.


    Τα λάθη που έγιναν στον χειρισμό της υπόθεσης τόσο από την Ελληνική Αστυνομία όσο και από τα δικαστήρια, πολλά και σοβαρά.

    Αφενός ο μεθυσμένος δράστης υποβλήθηκε σε εξετάσεις (αλκοτέστ, ούρα, αίμα) έξι ώρες μετά το τραγικό τροχαίο (όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό για το αποτέλεσμα των εξετάσεων) και αφετέρου η εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση δεν εφάρμοσε τον νόμο για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών και άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονίες από … αμέλεια (πλημμέλημα).

    Ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο από την πρώτη στιγμή, ενώ δύο οικογένειες θρηνούσαν για τα παιδιά τους που ήταν στο χώμα
    Μετά από πλήθος αναβολών, η δέκατη μόλις πριν λίγες ημέρες, οι συγγενείς ξεσπούν, λέγοντας ότι δεν αντέχουν αυτό το συνεχές μαρτύριο της αναμονής προκειμένου να γίνει η δίκη.

    Το σημαντικότερο όμως, περιμένουν τη δικαίωση, η οποία πρέπει να έρθει έστω και καθυστερημένα.

    Όπως είχε αναφέρει ο δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας στο παρελθόν, δεν πρόκειται για ένα ατύχημα που οφείλεται σε εξωγενή παράγοντα αλλά και ένα δυστύχημα που προκλήθηκε λόγω της κατάστασης του οδηγού την οποία όμως την γνώριζε και δεν έπρεπε να οδηγήσει.

    Γνώριζε δηλαδή εκ των προτέρων ότι κάνοντας χρήση ουσιών δεν έχει την ικανότητα να ελέγχει το όχημα.

    Η πλευρά του κατηγορούμενου υποστήριξε ότι υπήρξε εξωγενής παράγοντας, δηλαδή πετάχτηκε ένα ζώο ξαφνικά μπροστά του και έτσι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και κατέληξε στον αύλακα, ωστόσο οι τοξικολογικές δείχνουν το προφανές.

    Ότι αυτός ο άνθρωπος εις γνώση του οδήγησε εκείνη την ημέρα το μοιραίο αυτοκίνητο μετά από όλες τις καταχρήσεις που είχε κάνει και έστειλε στον άλλο κόσμο δύο νέους ανθρώπους.

    Ελπίζουμε αύριο, η τελευταία πράξη του δράματος να έχει την κατάληξη που πρέπει και ο ένοχος να βρεθεί στη φυλακή

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ