20 C
Athens
19.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024
More

    Αιγάλεω: Ακυρώνονται εκατοντάδες γάμοι που τέλεσε ο ψευτο-ιερέας – «Έπαιρνε 50 ευρώ για κάθε επίσκεψη»

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο «ιερέας» στο Αιγάλεω που κατηγορείται ότι ρίχνει τα χαρτιά στους πιστούς και λαμβάνει χρήματα.

    Ο ίδιος υποστηρίζει πως είναι αθώος και μάλιστα επιτέθηκε στους ιερείς, κατηγορώντας τους για ψεύδη.

    Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο εν λόγω «ιερέας» δεν ανήκει στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία ούτε στην καθολική. Συνεπώς, έρχονται στην επιφάνεια συγκεκριμένα ερωτήματα αναφορικά το ποιόν και τη δράση του.


    Αρχικά, το οικόπεδο στο οποίο χωροθετείται το μοναστήρι και στο οποίο ο ίδιος ζει, σε ποιον ανήκει; Δεύτερον, τι κάνει ο ίδιος με τα χαρτιά, τι χρήματα εισπράττει κι αν είναι όντως φτωχός. Τρίτον, υπάρχει κι άλλος χώρος εκτός απ’ αυτόν στον οποίο ο ιερέας «δρούσε»;

    Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τον «ιερέα»

    Αμέτρητες είναι οι καταγγελίες πιστών που απευθύνθηκαν σε εκείνον πιστεύοντας πως θα τους βοηθήσει, αλλά εξαπατήθηκαν.


    «Έχει βγάλει πάρα πολλά λεφτά αυτός. Έχει φάει από τον κόσμο. Μου έφαγε 150 ευρώ. Μου έλεγε βλακείες, ότι έχω μάγια πάρα πολλά, μετά μου ζήτησε 150 ευρώ για τρεις φορές να πάω. Περίμεναν κι άλλοι. Ήθελε να με διώξει, βιαζόταν να με ξαναδιώξει. Τώρα τον είχα ξαναπάρει, ότι »τα μάγια σου», λέει, «δεν έφυγαν και θα μου φέρεις κι άλλα λεφτά, πιο πολλά», λέει», αναφέρει μαρτυρία στο MEGA.

    Αρκετές μαρτυρίες έρχονται από το παρελθόν, με τη φήμη του να πηγαίνει από στόμα σε στόμα και τους πιστούς να συρρέουν στο εκκλησάκι, αναζητώντας την ελπίδα.

    «Με πήγαν φίλες μου, πριν 25-27 χρόνια. Τον ήξεραν πάρα πολλοί. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Και πήγα, είπε τα χαρτιά, δεν ήξερε, τίποτα δεν είπε. Δεν βρήκε τίποτα. Έλεγε ότι ήθελες. Έλεγε 10 για να πέσει μέσα. Έλεγε ‘έχεις πρόβλημα υγείας;’, του είπα όχι. Γυρνάει μετά και μου λέει ‘α, όχι, δεν έχεις εσύ. Κάποιος άλλος συγγενής σου’. Το άλλαζε μετά».

    Μπορεί να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι ζει φτωχικά, άλλη πιστή περιγράφει έναν δεύτερο χώρο πίσω από την πόρτα, που κρύβει ένα πολυτελέστατο διαμέρισμα.

    «Άμα δείτε κρεβατοκάμαρα μέσα… Πάνω από 3.000 ευρώ. Δύο δωμάτια μεγάλα, γιατί έχει ένα μεγάλο τραπέζι και μου είπε εκεί τα χαρτιά. Και μετά πήγε και με κοινώνησε».

    Ο παπάς, που όπως αποδεικνύεται δεν είναι παπάς, αλλά έκανε μυστήρια και λειτουργίες κανονικά, είχε βλέψεις να μεγαλώσει την εκκλησία του, προτείνοντας σε άνδρες πιστούς να τους χειροτονήσει ιερείς.

    «Έψαχνε άτομα για να τους κάνει παπάδες και είχε κάνει πάρα πολλούς. Με χαρτιά από μακριά, από την Αμερική, από που δεν ξέρω, ότι θα τους έκανε παπάδες», αναφέρει η μαρτυρία.

    Οι καταγγελίες στο Live News δεν έχουν τέλος, με όλο και περισσότερους πιστούς να αντιλαμβάνονται πόσο μεγάλο λάθος έκαναν να απευθυνθούν σ’ εκείνον.

    «Έπαιρνε 50 ευρώ για κάθε επίσκεψη»

    Ακόμη μία μαρτυρία στο MEGA φανερώνει τη δράση του ρασοφόρου, ο οποίος λάμβανε το ποσό των 50 ευρώ για κάθε επίσκεψη.

    «Δεν τον ήξερα, τον γνώρισα από μία κυρία στη στάση του λεωφορείου και μου έδωσε το τηλέφωνό του. Αυτός μου είπε θα ‘ρθείτε και θα σας δω’, αλλά έπαιρνε ταρίφα 50 ευρώ για κάθε επίσκεψη. Είπε θα πάρει 150 ευρώ τις 3-4 φορές που θα πάω και θα με διαβάζει. Του είπα, επειδή είχα ακούσει, ότι θέλω να μου πει και τα χαρτιά», είπε ένα από θύματα της απάτης.

    Η ίδια επιβεβαίωσε την ύπαρξη της κρεβατοκάμαρας, όπου έριχνε τα χαρτιά στα υποψήφια θύματά του, τονίζοντας πως ήταν πολυτελής.

    «Του έδωσε 30 ευρώ για τα χαρτιά και μετά με κοινώνησε», είπε.

    Ακυρώνονται δεκάδες γάμοι που τέλεσε ο ψευτο-ιερέας

    Το 2021 ένα ζευγάρι προβληματίστηκε για το εάν ο ρασοφόρος είναι πραγματικός ιερέας η όχι.

    Μετά από καταγγελία που έγινε, διαπιστώθηκε πως από το 2014 έχουν διενεργηθεί τουλάχιστον 300 γάμοι στην εκκλησία που λειτουργούσε ο ψευτο-ιερέας, γιατί η Πολιτεία δεν αναγνωρίζει τον συγκεκριμένο ιερέα ως θρησκευτικό λειτουργό.

    «Εγώ ξέρω ότι πάντρευε αλλοδαπούς. Λειτουργεί κανονικά. Ναι. Κανονικά, όπως όλες οι εκκλησίες και όπως όλοι οι παπάδες. Πήγαινε πάρα πολύς κόσμος. Και Ανάσταση είχαμε κάνει μια βραδιά εκεί, μια φορά. Εγώ πήγα και στη λειτουργία. Έκαναν και κάτι σα μνημόσυνα. Δεν καταλαβαίνεις τίποτα», αναφέρει μαρτυρία στο MEGA και συνεχίζει:

    «Εγώ, ας πούμε, που βάπτισα το παιδί μου εκεί, σ’ αυτόν τον παπά, αφού δεν τον αναγνωρίζει η εκκλησία πώς δηλώθηκε η βάπτιση του παιδιού; Δηλαδή, δεν ισχύει; Εμείς έχουμε κάνει γάμο εκεί. Έχουμε κάνει βάπτιση κι έχουμε πέσει σε παπά απατεώνα; Αλλά αυτός έχει κάνει πάρα πολλούς γάμους, πάρα πολλές βαπτίσεις. Αυτό λέω. Απατεώνας και δεν πήραμε χαμπάρι τίποτα».



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ