17.3 C
Athens
16.4 C
Thessaloniki
Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024
More

    Διαμαρτυρία από την Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: «Άδειες οι διμοιρίες της ΥΜΕΤ – Αστυνομικό προσωπικό εκτελεί χρέη σκοπού σε στόχους!»

    Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες από την Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης σχετικά με την έλλειψη προσωπικού.

    Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών αναφέρεται στην ΥΜΕΤ, η οποία είναι γεμάτη οργανικά ζητήματα και οι διμοιρίες είναι… άδειες!

    Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης

    Σε αυτή αναφέρονται τα εξής:


    «Την 17-10-2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με τον νέο Διοικητή της Υ.ΜΕ.Τ., Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. ΠΕΤΡΙΔΗ Χρήστο, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν σειρά ζητημάτων που δυσχεραίνουν το έργο των υπηρετούντων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης. Στην συνάντηση παρέστησαν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, οι οποίοι υπηρετούν στην εν λόγω Υποδιεύθυνση.

    • Η διάθεση προσωπικού σε αλλότρια καθήκοντα και ειδικότερα σε σκοπιές και δικαστήρια.


    • Οι συνεχόμενες αποσπάσεις προσωπικού σε άλλες διευθύνσεις, προς ενίσχυση  της Τροχαίας και της ΟΠΚΕ.

    • Το ζήτημα των Ειδικών Κινητών Τμημάτων, τα οποία στελεχώνονται από υπηρετούντες στην Υ.ΜΕ.Τ., πλην όμως επιχειρούν σύμφωνα με εντολές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Άστατα ωράρια, σωρεία αλλότριων καθηκόντων καθώς και έλλειψη αξιωματικών και χαμηλόβαθμου προσωπικού είναι μερικά από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

    Η μεγαλύτερη παραδοξότητα είναι το ότι την δεδομένη  στιγμή, η Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης, φαίνεται «γεμάτη» οργανικά, παρά ταύτα οι διμοιρίες είναι ΑΔΕΙΕΣ. Αυτό οφείλεται στο ότι στην οργανική δύναμή της ανήκουν τα τμήματα ΟΔΟΣ, ΟΑΑΣ (Πάνθηρες), η διμοιρία δικαστηρίων καθώς και αστυνομικό προσωπικό που εκτελεί χρέη σκοπού σε διάφορους στόχους. Ο συνολικός αριθμός αυτών ξεπερνάει τους 100 αστυνομικούς.

    Για όλα τα παραπάνω, ζητήσαμε από την νέα διοίκηση να πραγματοποιήσει το συντομότερο συγκέντρωση προσωπικού, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί εδώ και μήνες, ώστε να ακούσει τα προβλήματα του προσωπικού.

    Επιπρόσθετα, τονίσαμε την αναγκαιότητα αποστολής τεκμηριωμένου εγγράφου με το σύνολο των ζητημάτων, τόσο προς την διοίκηση της ΔΑΕΘ, όσο και προς την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

    Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα αναμένουμε άμεσες ενέργειες από τη νέα Διοίκηση της ΥΜΕΤ, για την βελτίωση της υπηρεσιακής καθημερινότητας των υπηρετούντων συναδέλφων στις διμοιρίες της ΥΜΕΤ, η οποία τα τελευταία χρόνια χειροτερεύει χρόνο με τον χρόνο».



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ