21.9 C
Athens
19.6 C
Thessaloniki
Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024
More

    Βουλή: Τι σημαίνει η απουσία Μητσοτάκη από την ομιλία Παππά και η εμφάνισή του όταν μίλησε ο Ανδρουλάκης (βίντεο)

    Δεν χρειάστηκαν παρά δύο κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει πλέον το ΠΑΣΟΚ ως τον βασικό αντίπαλο πόλο της ΝΔ, με δεδομένη και τη ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Πιο συγκεκριμένα, μόλις ολοκλήρωσε την πρωτολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την πολιτική προστασία και την αντιπυρική περίοδο, ο κ. Μητσοτάκης αποχώρησε με κατεύθυνση το γραφείο του στη Βουλή.

    Εκείνη την ώρα τον διαδεχόταν στο βήμα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. Η απουσία του κ. Μητσοτάκη ήταν τόσο συμβολική όσο και ουσιαστική.


    Ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ότι βασικός πολιτικός του αντίπαλος είναι ένα κόμμα που παραμένει τύποις αξιωματική αντιπολίτευση, μιας και είναι σε πορεία ρευστοποίησης.

    Και επίσης, δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να συνδιαλλαγεί με τον Νίκο Παππά, ο οποίος με ψήφους 13-0 έχει καταδικαστεί από το Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση του περίφημου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.


    Αντιθέτως, ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε στα κυβερνητικά έδρανα και πήρε τη θέση του δευτερόλεπτα αφού στο βήμα ανέβηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

    Ο αναβαπτισμένος στην ηγεσία πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που δέχθηκε και τα συγχαρητήρια του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα κατά την προσφώνηση του, αντιμετωπίζεται πλέον από την κυβέρνηση ως βασικός αντίπαλος πόλος. Είναι δεδομένο ότι η ΝΔ χρειάζεται κάποιον «απέναντι», προκειμένου να υπερβεί το σκηνικό κατακερματισμού στην αξιωματική αντιπολίτευση.

    Βεβαίως και με το βλέμμα στο κεντρώο ακροατήριο, ο κ. Μητσοτάκης θα θέτει διλήμματα στο ΠΑΣΟΚ και θα τοποθετείται για την πολιτική του στάση.

    Πηγή: Protothema



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ