19.1 C
Athens
17.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024
More

    Τουρκικά ΜΜΕ: «Τρομοκράτης του PKK και Γκιουλενιστές συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα»

    «Επτά μέλη τρομοκρατικών οργάνωσεων, που προσπάθησαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα, συνελήφθησαν από ομάδες χωροφυλακής στην Αδριανούπολη», τονίζει σε πρόσφατο δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση του CNN Turk.

    Όπως τονίζεται στο ίδιο μέσο, σύμφωνα με τη δήλωση του Κυβερνήτη της Αδριανούπολης, οι επιχειρήσεις για την ασφάλεια και διατήρηση της δημόσιας τάξης συνεχίζονται στη συνοριακή γραμμή από τις ομάδες της Επαρχιακής Διοίκησης Χωροφυλακής.

    «Επτά τρομοκράτες, εκ των οποίων ο ένας ήταν μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK και οι έξι μέλη της FETO, συνελήφθησαν κατά την προσπάθειά τους να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα», μεταδίδει το CNN Turk.


    Tο FETO και ο Γκιουλέν

    Να σημειωθεί ότι τον Μάιο του 2016, το FETO, το κίνημα του προσφάτως αποθανόντα Φετουλάχ Γκιουλέν χαρακτηρίστηκε από την Τουρκία τρομοκρατική οργάνωση.

    Στον θάνατο του Φετουλάχ Γκιουλέν αναφέρθηκε εκτενώς σε πρόσφατη (22/10) του ομιλία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


    «Το τέλος εκείνων που χειραγωγούσαν τα παιδιά του έθνους, ήταν ένας άτιμος θάνατος όπως αυτός που βρήκαν άλλοι δαίμονες με ανθρώπινη μεταμφίεση στην ιστορία», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

    Στην ομιλία του, ο Ερντογάν είπε ότι ο Γκιουλέν έφυγε από τον κόσμο «χωρίς να λογοδοτήσει για το αίμα των μαρτύρων».

    Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

    Υπενθυμίζεται ότι το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

    Την Τετάρτη (23/10) δύο δράστες με βαρύ οπλισμό και εκρηκτικά επιτέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TUSAS), κοντά στην Άγκυρα με αποτέλεσμα 5 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

    Η στρατιωτική πτέρυγα του PKK εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναλαμβάνει την επίθεση από την οποία, πέρα από τους 5 νεκρούς, υπήρχαν και 22 τραυματίες.

     



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ