17 C
Athens
15.4 C
Thessaloniki
Σάββατο 15 Μαρτίου 2025

Ντένβερ: Φωτιά σε Boeing της American Airlines μετά την προσγείωσή του – Οι επιβάτες περίμεναν στο φτερό για να απομακρυνθούν (εικόνες & βίντεο)

Κινητήρας επιβατικού αεροσκάφους της American Airlines πήρε φωτιά αφού εξετράπη από το δρομολόγιο που εκτελούσε κι έκανε κατεπείγουσα προσγείωση στο Ντένβερ (Τέξας, νότιες ΗΠΑ) την Πέμπτη (13/3), με αποτέλεσμα να χρειαστεί εσπευσμένη απομάκρυνση των επιβατών, χωρίς πάντως να αναφερθούν τραυματισμοί, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA).

Το δικινητήριο αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 1006 της American Airlines, τύπου Boeing 737-800, είχε αναχωρήσει το Κολοράντο Σπρινγκς για το Ντάλας.

Ωστόσο αναγκάστηκε να προσγειωθεί σε άλλο αεροδρόμιο από αυτό που ήταν ο προορισμός του περί τις 17:15 (τοπική ώρα· στη 01:15 σήμερα ώρα Ελλάδας), διότι οι χειριστές αντιλήφθηκαν δονήσεις στον δεξιό κινητήρα, εξήγησε η FAA.

Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν δραματικά στιγμιότυπα με επιβάτες όρθιους πάνω σε φτερό προτού απομακρυνθούν καθώς αναδίδονται καπνοί από τη μηχανή.

Η διεύθυνση της εταιρείας διαβεβαίωσε πως το αεροσκάφος προσγειώθηκε «με ασφάλεια» και «τροχοδρόμησε ως πύλη» του διεθνούς αεροδρομίου του Ντένβερ αφού αντιμετώπισε «πρόβλημα σχετιζόμενο με μηχανή», ευχαριστώντας τα «μέλη του πληρώματος» και την «ομάδα της στο Ντένβερ» για τον «ταχύ και αποφασιστικό» τρόπο που ενήργησαν για να εγγυηθούν «την ασφάλεια» των επιβαινόντων —των «πελατών», όπως το έθεσε— και όσων βρίσκονταν στο έδαφος, που αποτελούσε την «προτεραιότητα».


Στο Boeing επέβαιναν 172 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος.

Η FAA ανέφερε πως διενεργεί έρευνα για το συμβάν.

Η Boeing απέφυγε να σχολιάσει, παραπέμποντας στον αερομεταφορέα και στην ομάδα που διενεργεί την έρευνα.




guest


0 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ
ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΑΠΟΨΕΙΣ