Σε φυλάκιση δυόμιση ετών, με αναστολή, καταδικάστηκε ένας 30χρονος, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από καταγγελίες γυναικών, με τις οποίες διατηρούσε σχέσεις, ότι τις εξαπάτησε, αποσπώντας απ‘ αυτές μεγάλα χρηματικά ποσά.
Έχοντας αποζημιώσει στην πλειονότητά τους τις καταγγέλλουσες – με αποτέλεσμα αυτές να ανακαλέσουν τις εγκλήσεις τους – ο 30χρονος, στον οποίο δόθηκε το προσωνύμιο του «γύπα» της Θεσσαλονίκης, καταδικάστηκε μόνο για μία περίπτωση απάτης, σε βαθμό πλημμελήματος, που αφορούσε το ποσό των 69.000 ευρώ.
Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και μέσω του συνηγόρου του αρνήθηκε την εις βάρος του καταλογιζόμενη πράξη. Είχε προφυλακιστεί για ένα χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης, και με την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος αποφυλακίστηκε.
Θεσσαλονίκη: Το δικονομικό κόλπο για την αποφυλάκισή του
Με έναν δικονομικό χειρισμό και πιθανότατα όχι λόγω της ευαισθησίας που δήθεν του έδειξε μια άγνωστη γυναίκα όσο εκείνος ήταν μέσα στη φυλακή, φαίνεται πως κέρδισε την ελευθερία του ο Αναστάσιος Γκύμπης, ευρύτερα γνωστός ως γύπας της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ένας εκ των δυο δικηγόρων του φέρεται να δέχθηκε τηλεφώνημα από μια γυναίκα η οποία προσφέρθηκε να δώσει τα χρήματα που απαιτούνται για να αποζημιωθούν τα δυο θύματα του «γύπα» από τα οποία φέρεται να απέσπασε ποσά που υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ.
«Θέλω να της πω ένα τεράστιο ευχαριστώ, να αγαπάει και να ερωτεύεται τους σωστούς ανθρώπους», είπε ο «Γύπας» στη συνέντευξη του για την γυναίκα που υποτίθεται τον βοήθησε να ξελασπώσει. Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, η άγνωστη προς αυτόν γυναίκα «ευαισθητοποιήθηκε» επειδή ο κατηγορούμενος είναι πατέρας τριών παιδιών.
Ωστόσο, η αλήθεια πίσω από την αποφυλάκισή του απέχει από τον τρόπο που παρουσιάστηκε σε μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του δεύτερου θύματος, Ματθαίο Μανάρα, ο κατηγορούμενος βρίσκεται εκτός φυλακής λόγω ενός δικονομικού χειρισμού των συνηγόρων του, εξαιτίας του οποίου η κατηγορία υποβαθμίστηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα.
Ο «Γύπας» ήρθε σε συμφωνία με το πρώτο του θύμα από το οποίο φέρεται να απέσπασε 83.000 ευρώ, προσφέροντας ένα χρηματικό ποσό για να αποσύρει την εις βάρος του μήνυση. Το θύμα ήρθε σε συμφωνία μαζί του, απέσυρε την έγκληση και έτσι η κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία μετετράπη σε πλημμέλημα καθώς πλέον το ποσό για το οποίο διώκεται δεν υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ. Έτσι ο «Γύπας» κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης η οποία έγινε δεκτή.