16.3 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    Ντροπιαστικές εικόνες το 2025: Οι εποχικοί πυροσβέστες πηγαίνουν στα νησιά για να σβήσουν φωτιές και κοιμούνται σε αμάξια και παραλίες

    Για το μεγάλο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι εποχικοί πυροσβέστες στα νησιά μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤNews ο Νίκος Λαυράνος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

    «Πρόβλημα στέγασης υπάρχει και είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Δεν αφορά όμως μόνο τους εποχικούς συναδέλφους. Αυτό το πρόβλημα το έχουμε εντοπίσει και εμείς ως Ομοσπονδία και το έχουμε πει τόσα χρόνια ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στέγασης κυρίως στα δημοφιλή νησιά και αυτό αφορά και το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

    Και να σας δώσω και μια πληροφορία, σύμφωνα με τις τις αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου μεταθέσεων, στις 30 Μαΐου, εκατοντάδες συνάδελφοι μας, μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, κατά 80% νέα παιδιά και κατά 20% αν θέλετε συνάδελφοι από ηλικίας 40 χρονών και 45 και πάνω με παιδιά σε σχολείο ή σε διαδικασία πανελληνίων εξετάσεων, πήραν την εντολή να μεταβούν από αρχές Ιουνίου, κιόλας, σε νησιά όπως είναι η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Σκιάθος, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά για να αναλάβουν υπηρεσία.

    Θεωρώ ότι πιο εύκολα θα μπορούσε κάποιος να κερδίσει το Τζόκερ παρά να πάει αρχές Ιουνίου στη Μύκονο, στη Σαντορίνη, στη Σκιάθο για να βρει δωμάτιο. Είναι ένα θέμα λοιπόν που βασανίζει το πυροσβεστικό προσωπικό, είτε αυτό είναι το εποχικό είτε το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Υπάρχει έλλειψη στέγασης», τόνισε ο κ. Λαυράνος.

    «Πρέπει να υπάρχει υποδομή»

    «Η χώρα μας γνωρίζει μια ραγδαία τουριστική άνοδο και αυτό είναι καλοδεχούμενο και ο τουρισμός αποτελεί ένα βασικό οικονομικό πυλώνα της χώρας. Για να έχεις όμως τουριστική ανάπτυξη πρέπει να έχεις και την αντίστοιχη υποδομή.

    Η υποδομή χωρίζεται σε δυο σκέλη υποδομής αφενός αυτούς που υπηρετούν, που δουλεύουν γι’ αυτόν τον χώρο και υποδομή γι’ αυτούς που μπορούν να διασφαλίσουν όλο αυτό το τουριστικό σύμπλεγμα, για παράδειγμα αστυνομικοί, πυροσβέστες, γιατροί, καθηγητές. Όταν ο αστυνομικός, ο πυροσβέστης θα πάει σε ένα νησί με ένα μισθό των 1.000 – 1.100 ευρώ, πως θα μπορέσει να επιβιώσει όταν του ζητάνε τουλάχιστον 600 – 700 ευρώ ενοίκιο;

    Να σας φέρω παραδείγματα συναδέλφων, μονίμων, οι οποίοι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κοιμήθηκαν είτε μέσα στα αμάξια τους είτε στις παραλίες. Αυτή δεν είναι εικόνα για το 2025», ανέφερε ο κ. Λαυράνος.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ