Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 04-07-2025/12:00 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.
Πολύ υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται στη χώρα μας από σήμερα Κυριακή (06-07-25) έως και την Τετάρτη (09-07-25).
Οι υψηλότερες τιμές (μέγιστες τιμές άνω των 40 βαθμών) θα σημειωθούν:
Τη Δευτέρα (07-07-25) στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Την Πέμπτη (10-07-25) αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.
Επισημαίνεται ότι:
- Α. Στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας.
- Β. Η σχετική υγρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα (ενδεικτικά 20% με 30% τις μεσημβρινές ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας).
- Γ. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη στα αστικά κέντρα θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και θα κυμαίνονται περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.
Πιο αναλυτικά:
1. Την Κυριακή (06-07-25) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλα τα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
- α) στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τους 38 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.
- β) στην ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.
- γ) στα νησιά του Ιονίου και τη Θράκη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.
2. Τη Δευτέρα (07-07-25) υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν και στην ανατολική νησιωτική χώρα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
- α) στην ηπειρωτική Ελλάδα τους 39 με 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.
- β) στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.
3. Την Τρίτη (08-07-25) αναμένεται μικρή άνοδος (περίπου κατά 1 με 2 βαθμούς) στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
- α) στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.
- β) στα δυτικά ηπειρωτικά τους 37 με 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.
- γ) στα νησιά του Ιονίου τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
- δ) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 βαθμούς Κελσίου.
4. Την Τετάρτη (09-07-25) αναμένεται μικρή πτώση των υψηλών θερμοκρασιών στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο θα διατηρηθούν στα ίδια υψηλά επίπεδα.

