Συγκλονιστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Πέμπτης (17/7) στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου, στη Φλώρινα, όταν ένα ζευγάρι έφτασε εσπευσμένα με το τριών μηνών βρέφος του, το οποίο – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες – δεν παρουσίαζε σημεία ζωής.
Οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το επαναφέρουν, επιχειρώντας ανάνηψη, χωρίς όμως επιτυχία. Το μωρό δεν ανταποκρίθηκε και δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Φλώρινα: Οι γονείς δεν μπορούν να εξηγήσουν τι συνέβη στο βρέφος
Σύμφωνα με όσα φέρεται να ανέφεραν οι συντετριμμένοι γονείς, το παιδί τους φαινόταν υγιές και δεν είχε εμφανίσει κάποιο πρόβλημα μέχρι το προηγούμενο βράδυ. Το είχαν βάλει να κοιμηθεί όπως κάθε βράδυ, χωρίς να υποψιαστούν κάτι ανησυχητικό.
Όταν το πρωί προσπάθησαν να το ξυπνήσουν, διαπίστωσαν με τρόμο ότι δεν ανέπνεε και αμέσως έσπευσαν στο κοντινότερο κέντρο υγείας.
Το άψυχο σώμα του βρέφους μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο Φλώρινας, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του από το ιατρικό προσωπικό.
Αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση
Τα αίτια του θανάτου παραμένουν άγνωστα. Καθοριστική για τη διαλεύκανση της υπόθεσης θεωρείται η ιατροδικαστική εξέταση (νεκροψία – νεκροτομή), η οποία θα διενεργηθεί στη Θεσσαλονίκη.