16.3 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    Κορινθιακός: Βλάβη στον αριστερό κινητήρα οδήγησε σε αναγκαστική προσθαλάσσωση καναντέρ – Τι λένε οι πιλότοι (βίντεο)

    Αναγκαστική προσθαλάσσωση πραγματοποίησε πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου καναντέρ το πρωί της Παρασκευής (25/07) στον Κορινθιακό κόλπο, έπειτα από μηχανική βλάβη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια υδροληψίας.

    Οι δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας που χειρίζονταν το αεροσκάφος είναι σώοι και καλά στην υγεία τους. Όπως περιέγραψαν σε τηλεοπτική τους δήλωση, η βλάβη προκλήθηκε στον αριστερό κινητήρα την ώρα που το αεροσκάφος βρισκόταν ήδη στη θάλασσα – γεγονός που όπως οι ίδιοι τονίζουν, ήταν καθοριστικό για την ασφάλειά τους.

    «Κατά τη διάρκεια της τελευταίας υδροληψίας για την επιχείρηση κατάσβεσης στη φωτιά του Φενεού, προέκυψε πρόβλημα στον αριστερό κινητήρα. Ήμασταν ήδη στο νερό, κάτι που μας έσωσε, γιατί δεν μπορούσε να συνεχίσει το αεροσκάφος μόνο με έναν κινητήρα», δήλωσε ο ένας από τους πιλότους.

    Οι δύο χειριστές παρέμειναν εντός του καναντέρ για περίπου μιάμιση ώρα, ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας. Όπως τόνισε ο ένας από αυτούς, η θάλασσα ήταν ήρεμη και το πλήρωμα φρόντισε να αγκυροβολήσει το αεροσκάφος για να αποτραπεί η μετακίνησή του από τα κύματα.

    Ρυμουλκά ανέλαβαν να μεταφέρουν το καναντέρ στο λιμάνι του Κιάτου, όπου μηχανικοί της Πολεμικής Αεροπορίας προχώρησαν σε τεχνικό έλεγχο. Το λιμάνι αποκλείστηκε προσωρινά για λόγους ασφαλείας και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η βλάβη φαίνεται να είναι σοβαρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις.

    Η ψυχραιμία και η επαγγελματική αντίδραση των πιλότων απέτρεψαν τα χειρότερα, σε ένα περιστατικό που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πολύ διαφορετικά.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ