Η ΠΟΥΕΦ καταδικάζει την έκρηξη σε πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη, στην οποία μένει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.
Μάλιστα η Ομοσπονδία καλεί τις αρμόδιες αρχές «να προχωρήσουν άμεσα και μεθοδικά στη διαλεύκανση της υπόθεσης και να οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης».
Η ανακοίνωση της ΠΟΥΕΦ για την έκρηξη στη Θεσσαλονίκη
Με βαθύτατη ανησυχία και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε για τη σφοδρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε πολυκατοικία όπου διαμένει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές και θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτή την εγκληματική και τρομοκρατικής φύσης ενέργεια, η οποία αποτελεί ευθεία επίθεση κατά των θεσμών, της έννομης τάξης και της Δημοκρατίας.
Εκφράζουμε την πλήρη και αμέριστη συμπαράστασή μας στον Πρόεδρο και την οικογένειά του, καθώς και σε όλους τους πολίτες που επλήγησαν από το ωστικό κύμα της έκρηξης.
Τέτοιες πράξεις βίας και εκφοβισμού δεν πρόκειται να κάμψουν το φρόνημα των υπαλλήλων στα σωφρονιστικά καταστήματα, ούτε να υπονομεύσουν την αποστολή τους.
Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα και μεθοδικά στη διαλεύκανση της υπόθεσης και να οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει την προστασία των λειτουργών της και να καταστήσει σαφές ότι τέτοιες εγκληματικές ενέργειες δεν μένουν ατιμώρητες.
Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται. Η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί.
Π.Ο.Υ.Ε.Φ