9.1 C
Athens
3.8 C
Thessaloniki
Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
More

    Χανιά: Δικάζεται σήμερα ο 45χρονος οδηγός Porche που σκότωσε τον 22χρονο Παναγιώτη

    Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων ο 45χρονος οδηγός της Porsche, που στις 11 Ιανουαρίου 2025, οδηγώντας μεθυσμένος, συγκρούστηκε με IX, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 22χρονου Παναγιώτη.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του patris.gr, για σήμερα έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης του φριχτού τροχαίου, μετά την αναβολή που είχε δοθεί στα μέσα Δεκεμβρίου λόγω ασθένειας του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Τότε, το δικαστήριο είχε αποφασίσει την παράταση της προφυλάκισής του.

    Βαρύ είναι το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο 45χρονος οδηγός της Porsche.

    Αναλυτικά, οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι:

    • Επικίνδυνη οδήγηση λόγω κατανάλωσης οινοπνεύµατος και λόγω οδήγησης οχήµατος εντός κατοικηµένης περιοχής µε ταχύτητα που υπερβαίνει το επιτρεπόµενο όριο ταχύτητας κατά τουλάχιστον 40 χλµ/ώρα, η οποία είχε ως αποτέλεσµα τον θάνατο άλλου.
    • Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύµατος καθ’ υπότροπη.
    • Οδήγηση υπό την επίδραση φαρμάκων που, σύμφωνα µε τις οδηγίες τους, ενδέχεται να επηρεάζουν την ικανότητα οδήγησης.
    • Οδήγηση άνευ ικανότητας οδήγησης.

    Το χρονικό του φριχτού τροχαίου στα Χανιά

    Ήταν ξημερώματα της 11ης Ιανουαρίου όταν ο 22χρονος Παναγιώτης έχασε τη ζωή του, ύστερα από σύγκρουση του αυτοκινήτου του με την Porsche που οδηγούσε ο 45χρονος μεθυσμένος οδηγός.

    Το θανατηφόρο τροχαίο συγκλόνισε το πανελλήνιο, καθώς, όπως προέκυψε, ο 45χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ λίγο πριν από τη μοιραία σύγκρουση είχε δεχθεί πρόστιμο επειδή οδηγούσε μεθυσμένος.

    Οι αστυνομικοί τού έκαναν σύσταση να μην πάρει ξανά το αυτοκίνητο, με μία φίλη του να του αφαιρεί τα κλειδιά της Porsche. Ωστόσο, ο ίδιος, μόλις επέστρεψε στο σπίτι, πήρε και πάλι τα κλειδιά και βγήκε στους δρόμους, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο του 22χρονου.

    Ο 45χρονος συνελήφθη και τελικά προφυλακίστηκε, ενώ η υπόθεση προκάλεσε οργή και αγανάκτηση τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.

    Μάλιστα, εξαιτίας του συγκεκριμένου τροχαίου, λήφθηκε απόφαση από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να ενισχυθούν περαιτέρω οι υπηρεσίες, ώστε να μπορούν και τα Σαββατοκύριακα να λειτουργούν ομαλά τα Αυτόφωρα.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ