Στη σύνταξη του Law & Order περιήλθε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας από μάχιμους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς.
Το κείμενο εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του προσωπικού της πρώτης γραμμής σχετικά με τις πρόσφατες αποφάσεις της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες αφορούν την περικοπή δεδουλευμένων αποζημιώσεων και ζητήματα που άπτονται των κανονικών αδειών του προσωπικού.
Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας:
Παρατηρώντας τα τεκταινόμενα στον χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, εμείς οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί δηλώνουμε πλήρως απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι από τη φυσική μας ηγεσία.
Όπως αποδεικνύεται στην παρούσα χρονική στιγμή, η ηγεσία δεν επιδεικνύει το παραμικρό ενδιαφέρον για τα νόμιμα εργασιακά και οικονομικά μας συμφέροντα, για τους εξής συγκεκριμένους λόγους:
- Τη μη παράταση της κανονικής άδειας του έτους 2025.
- Την άδικη περικοπή της ειδικής αποζημίωσης για την πέραν του πενθημέρου εργασία του Μαρτίου 2026, η οποία ανέρχεται στο ποσό των μόλις 46 ευρώ μεικτά.
Με αυτές τις άδικες αποφάσεις, η ηγεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αφενός μας στερεί τη δυνατότητα να λάβουμε το υπόλοιπο της κανονικής άδειας του προηγούμενου έτους και αφετέρου ορίζει με σχετικό έγγραφο ότι δεν δικαιούμαστε την πέμπτη αποζημίωση για το πενθήμερο.
Μιλάμε για ένα ποσό της τάξεως των 46 ευρώ μεικτά, δηλαδή περίπου 30 ευρώ καθαρά.
Εύλογα αναρωτιόμαστε γιατί η Πολιτεία δεν προχωρά σε μείωση των λεγόμενων «εξόδων ασφαλείας» που λαμβάνουν οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί μέσω απορρήτων κονδυλίων, ώστε τουλάχιστον τα μισά από αυτά τα ποσά να μεταφερθούν στο χαμηλόβαθμο προσωπικό.
Ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή να υπάρξει παρέμβαση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Η φυσική μας ηγεσία φαίνεται να μεριμνά μόνο για την αφαίρεση νόμιμων δικαιωμάτων μας, προστατεύοντας αποκλειστικά τα συμφέροντα των υψηλόβαθμων στελεχών.
Σε διαφορετική περίπτωση, ας γνωρίζουν στην Κυβέρνηση ότι σύντομα θα μας βρουν απέναντί τους στην κάλπη. Ας περιμένουν την ψήφο των ελάχιστων στρατηγών, καθώς εμείς οι χιλιάδες αστυνομικοί ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να πράξουμε. «Ο νοών νοείτω».
ΜΑΧΙΜΟΙ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

