Απολογούνται οι έξι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τις πολεοδομίες στην Αττική

Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς οδηγήθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τις πολεοδομίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να απολογηθούν.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι, πέντε υπάλληλοι σε υπηρεσίες και οργανισμούς του δημοσίου και ένας ιδιώτης μηχανικός, οδηγήθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (9/6) στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να βρεθούν στο γραφείο του ανακριτή αντιμέτωποι με βαρύ κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ηγετικό ρόλο στην οργάνωση είχε ένα ζευγάρι με καίριες θέσεις σε υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν τις απαντήσεις τους στον δικαστικό λειτουργό τελευταίοι.

Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι φέρονται να καθόριζαν τη στρατηγική της ομάδας, να συντόνιζαν το δίκτυο επαφών τους και να προσδιόριζαν τις χρηματικές απαιτήσεις για διευθέτηση ζητημάτων όπως παράτυπη ή κατά προτεραιότητα έκδοση οικοδομικών αδειών, τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών, μείωση προστίμων και άλλα ζήτημα σχετικά με πολεοδομικές υποθέσεις.

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, ανά περίπτωση, είναι αντιμέτωποι με αδικήματα που αφορούν:

  • Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης,
  • Δωροληψία υπάλληλου κατά επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση από κοινού,
  • Δωροδοκία κατά επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, από κοινού,
  • Παράβαση καθήκοντος,
  • Διακεκριμένη περίπτωση νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και
  • Εμπορία επιρροής άπαξ και κατ΄εξακολούθηση.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ