Βαρύ ήταν το κλίμα το πρωί του Σαββάτου στον Λόγγο Αιγιαλείας, όπου συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής αποχαιρέτησαν τη 54χρονη Μαρία και τον 26χρονο γιο της Ολύμπιο, τα θύματα του διπλού φονικού που συγκλόνισε το Αίγιο.
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου, όπου την ίδια ώρα απολογούνταν ο 65χρονος Ιταλός, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία μητέρας και γιου.
Συγκλονισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων αδυνατούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν την τραγωδία.
«Έπεσα από τα σύννεφα, δεν το πίστευα», δήλωσε συγγενικό πρόσωπο της 54χρονης έξω από τον ναό, τονίζοντας πως θεωρούσε ότι το ζευγάρι δεν αντιμετώπιζε προβλήματα. «Αυτά τα μυστικά τα πήραν μαζί τους, είναι δράμα», ανέφερε χαρακτηριστικά όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα πιθανά αίτια της τραγωδίας.
Από την πλευρά του, ο 65χρονος κατηγορούμενος εξακολουθεί να αρνείται κάθε εμπλοκή στο έγκλημα, υποστηρίζοντας πως μητέρα και γιος αλληλοτραυματίστηκαν θανάσιμα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, την ώρα του φονικού κοιμόταν σε διαφορετικό δωμάτιο και αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί μόνο όταν ξύπνησε και βρήκε τα δύο θύματα νεκρά.
Ωστόσο, οι Αρχές θεωρούν τον Ιταλό βασικό και μοναδικό ύποπτο της υπόθεσης.
Όπως ανέφερε ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας στο Mega, υλικό από κάμερες φέρεται να δείχνει ότι κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα κανένα άλλο πρόσωπο δεν εισήλθε ή εξήλθε από το σπίτι.
«Ο Ιταλός είναι ο μόνος ύποπτος. Έχει προβάλλει ισχυρισμούς που προκαλούν ερωτήματα, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να υποστηρίξει ότι η γυναίκα μπορεί να αυτοτραυματίστηκε. Μεταφέρθηκε επίσης στον τόπο του εγκλήματος για να δώσει εξηγήσεις, όμως σύμφωνα με πληροφορίες υπέπεσε σε αντιφάσεις», σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας.
Η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται, ενώ οι δικαστικές εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επόμενες ώρες.

