H ΠΟΑΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις σημερινές συλλήψεις της Ελληνικής Αστυνομίας για τις δολοφονικές επιθέσεις στη Μαrfin και στη Θεσσαλονίκη.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών συγχαίρει όλα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις και μεταξύ άλλων, ζητάει την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα ώστε να τιμωρούνται ως ιδιώνυμο αδίκημα οι βίαιες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.
Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ
«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, με αισθήματα ανακούφισης, εκφράζει τα συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας –ειδικών και μη υπηρεσιών- που κατάφεραν να δώσουν καίρια πλήγματα στους αμετανόητους συνεχιστές του φαινομένου της τρομοκρατίας στη χώρα μας.
Οι σημερινές συλλήψεις για τις δολοφονικές επιθέσεις στη Μαrfin και στη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύουν τη μεθοδικότητα που επέδειξαν οι συνάδελφοί μας, προκειμένου επιτέλους να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιες Αρχές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων έτσι ώστε οι δράστες απεχθών δολοφονικών ενεργειών να αισθανθούν βαρύ τον πέλεκυ της δικαιοσύνης στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων και για την οριστική απαλλαγή της ελληνικής κοινωνίας από την εγκληματική τους δράση.
Τονίζουμε όμως ότι επειδή, δυστυχώς, η Ελληνική Αστυνομία και το αστυνομικό προσωπικό, αποτελούν μόνιμο στόχο τέτοιων εγκληματικών συμμοριών, ως Ομοσπονδία, δεν εφησυχάζουμε!
Η βελτίωση της επαγγελματικής υπόστασης της Ελληνίδας και του Έλληνα αστυνομικού σε όλα τα επίπεδα, είναι ζήτημα μείζονος προτεραιότητας που πρέπει να αντιμετωπιστεί από την οργανωμένη πολιτεία με συγκεκριμένες ρηξικέλευθες αποφάσεις.
Για να θωρακιστούν οι συνάδελφοί μας από βίαιες και άλλες επιθέσεις απαιτούμε την επίλυση υπηρεσιακών προβλημάτων και δυσλειτουργιών – γνωστών στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας- αλλά και την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα ώστε να τιμωρούνται ως ιδιώνυμο αδίκημα οι βίαιες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, πέραν του γενικότερου αυστηρού πλαισίου ποινικής αντιμετώπισης τέτοιων κακουργηματικών ενεργειών εναντίον οποιουδήποτε άλλου στόχου.
Να μπει οριστικό τέλος στην παρανοϊκή «κουλτούρα» με τα γκαζάκια και τις μολότοφ, ως δήθεν επαναστατική πράξη και να απαλλαγεί το κράτος και η κοινωνία μας από αυτό το όνειδος.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος
ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος
Ο Γενικός Γραμματέας
ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος»

