Φωτιά τώρα ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης (16/07) στην περιοχή Άσπρος του δήμου Παιονίας, στο Κιλκίς.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, στο 520ό χιλιόμετρο της περιοχής, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία έσπευσε στο σημείο για την κατάσβεσή της.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για το περιστατικό, περίπου στις 17:30 και κινητοποίησε άμεσα επίγειες δυνάμεις. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 27 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 9 πυροσβεστικά.
Υποστήριξη στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του δήμου Παιονίας ενώ στο σημείο μεταβαίνει το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Θεσσαλονίκης προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

