Στα χέρια της Αστυνομίας βρέθηκαν τρεις ημεδαποί στη Χαλκίδα, οι οποίοι κατηγορούνται για δύο διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, εκ των οποίων η μία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη έμεινε σε απόπειρα.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (26/07/2026) από αστυνομικούς της Α΄ Ο.Π.ΔΙ. (Ομάδα Πρόληψης και Διαμεσολάβησης) του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαλκίδας.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, λίγο πριν από τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, οι τρεις κατηγορούμενοι φέρονται να έσπασαν τους υαλοπίνακες δύο επιβατικών αυτοκινήτων.
Από το ένα όχημα αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης, χρυσαφικά και τιμαλφή, δύο τραπεζικές κάρτες, καθώς και διάφορα έγγραφα.
Αντίθετα, από το δεύτερο αυτοκίνητο, παρότι έσπασαν τον υαλοπίνακά του, δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ενός από αυτούς, το οποίο ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.
Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αντικείμενα που είχαν αφαιρεθεί από το όχημα-στόχο, τα οποία στη συνέχεια αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο ρολόγια χειρός, η προέλευση των οποίων διερευνάται, καθώς και τρία κατσαβίδια, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.
Από την έρευνα προέκυψε ακόμη ότι κατασχέθηκε το συγκεκριμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί ως το όχημα που χρησιμοποίησαν άγνωστοι δράστες σε υπόθεση κλοπής που είχε σημειωθεί στις 8 Ιουνίου 2026 σε περιοχή της Αττικής.
Την προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαλκίδας, ενώ οι τρεις συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

