Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής τίθεται ο κρατικός μηχανισμός για αύριο Πέμπτη (13/8) καθώς ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προβλέπει ακραίο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (Κατηγορία 5) σε περιοχές της χώρας.
Κατάσταση συναγερμού προβλέπεται για την Περιφέρεια Αττικής, τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας στη Στερεά Ελλάδα, τις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Κορινθίας στην Πελοπόννησο, καθώς και για τη Λέσβο.
Παράλληλα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Κατηγορία 4) αναμένεται σε μεγάλο μέρος της επικράτειας, μεταξύ άλλων σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας, των Ιονίων Νήσων, της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, καθώς και στις Σποράδες.

