Φωτιά στη Σαλαμίνα: Στους 502 οι απεγκλωβισμένοι διά θαλάσσης από Σατερλί και Κολώνες – Συνεχίζεται η επιχείρηση

Στους 502 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των πολιτών που έχουν απεγκλωβιστεί διά θαλάσσης από τις περιοχές Σατερλί και Κολώνες στη Σαλαμίνα, όπου οι δύο μεγάλες πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης κατοίκων και επισκεπτών από τις παράκτιες περιοχές συνεχίζεται, με τις δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος να παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα, καθώς η κατάσταση στο νησί εξακολουθεί να είναι δύσκολη.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του Λιμενικού, συνολικά 502 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από τις θαλάσσιες περιοχές Σατερλί και Κολώνες και έχουν μετεπιβιβαστεί σε τέσσερα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία.

Στη Φανερωμένη μεταφέρονται 362 άτομα

Από τους συνολικά 502 πολίτες που απεγκλωβίστηκαν, 362 επιβαίνουν σε ένα από τα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία, το οποίο τους μεταφέρει προς το λιμάνι της Φανερωμένης.

Εκεί πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ασφαλής αποβίβασή τους, μετά την απομάκρυνσή τους από τις περιοχές που επηρεάζονται από τα πύρινα μέτωπα.

Η κινητοποίηση από θαλάσσης βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις δυνάμεις του Λιμενικού να επιχειρούν στις πληγείσες παράκτιες ζώνες και να παραμένουν σε ετοιμότητα για την απομάκρυνση επιπλέον πολιτών, εφόσον χρειαστεί.

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιούνται ενώ οι δύο πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στη Σαλαμίνα, έχοντας ήδη αφήσει πίσω τους δύο νεκρούς.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

guest
0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ