Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (5/9) σε δασική έκταση στην περιοχή της Τανάγρας στη Βοιωτία, μετά την πτώση αεροσκάφους Phantom κατά τη διάρκεια της Athens Flying Week.
Μετά το περιστατικό υπήρξε άμεση κινητοποίηση των Αρχών, ενώ ενεργοποιήθηκε και το 112, καλώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για τη φωτιά περίπου στις 15:00 και άμεσα οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση για την αντιμετώπισή της.
Η κινητοποίηση είναι ιδιαίτερα ισχυρή, καθώς η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιάς.
⚠️Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Σχηματαρίου της Περιφερειακής Ενότητας #Βοιωτίας
‼️ Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/1XyhLLFTsM@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) September 5, 2026
Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής
Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί συνολικά 85 πυροσβέστες, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ και ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ.
Στο σημείο επιχειρούν επίσης 23 πυροσβεστικά οχήματα, με τις επίγειες δυνάμεις να ενισχύονται από σημαντικό αριθμό εναέριων μέσων.
Ειδικότερα, για την κατάσβεση της φωτιάς από αέρος έχουν κινητοποιηθεί επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.
Ένα από τα ελικόπτερα έχει αναλάβει τον εναέριο συντονισμό της επιχείρησης, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε μετά την πτώση του Phantom.

