Βόμβα Σαλμά: Αποκαλύπτει ότι από το 2016 είχε ενημερώσει το Μαξίμου για εμπλοκή Άδωνη στη Novartis – «Γιατί τον διατηρεί ακόμα αντιπρόεδρο ο Μητσοτάκης;»

Με μια οξεία παρέμβαση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάριος Σαλμάς προέβη σε βαρύτατες αποκαλύψεις, στρέφοντας τα βέλη του κατά του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως αποκάλυψε, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016 είχε ενημερώσει αρμοδίως δύο στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς ότι ο κ. Γεωργιάδης περιλαμβανόταν στην αμερικανική έρευνα για την υπόθεση Novartis.

Με βάση αυτό, θέτει ένα ευθύ ερώτημα προς τον Πρωθυπουργό, ζητώντας να εξηγήσει γιατί, παρά τις αποδείξεις και την έγκαιρη ενημέρωση, δεν απέπεμψε τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά τον διατήρησε στη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος

Ο κ. Σαλμάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του συγκρίνοντας το πολιτικό ήθος της Μεταπολίτευσης με τη σημερινή πραγματικότητα, διερωτώμενος αν θα μπορούσαν ιστορικές προσωπικότητες του 1974 και του 1977 —όπως ο Ηλιού, ο Μαύρος ή ο Γεννηματάς— να επιδείξουν γραφικές ή ακραίες συμπεριφορές, όπως η πώληση «επιστολών του Χριστού» ή η δημόσια χυδαιολογία.

Στρέφοντας τα βέλη του στον Άδωνι Γεωργιάδη, τον κατηγόρησε για αλλοπρόσαλλη πολιτική στάση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δηλώνει ο ίδιος δημόσια ότι είναι παλαβός», ενώ τον καταγγέλλει για τις αναφορές του σχετικά με το σκάνδαλο του φαρμάκου.

Ξεκαθαρίζοντας τη θέση του, ο πρώην υπουργός διαχώρισε πλήρως την υπαρκτή υπόθεση των αθέμιτων πρακτικών της Novartis στην Ελλάδα, που αφορά γιατρούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, από την «πολιτική σκευωρία» που στήθηκε μεταγενέστερα και ενέπλεξε άδικα εννέα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον ίδιο.

Παράλληλα, ο κ. Σάλμας αποκάλυψε ότι ήταν ο ίδιος που ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης τον Δεκέμβριο του 2016 για την αμερικανική έρευνα, υπογραμμίζοντας ότι το μόνο πολιτικό πρόσωπο που μνημονευόταν σε αυτήν ήταν ο κ. Γεωργιάδης.

Στο πλαίσιο αυτό, μετέφερε την πίεση προς το Μέγαρο Μαξίμου, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει γιατί δεν απέπεμψε τον τότε αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, παρότι είχε ενημερώσει αρμοδίως δύο στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού στα γραφεία της Πειραιώς.

Τέλος, ο Μάριος Σαλμάς διέψευσε κατηγορηματικά τις δηλώσεις Γεωργιάδη που τον φέρουν να έχει κινηθεί ή να έχει εκφραστεί αρνητικά κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά!

Ολόκληρη η ανάρτηση Σαλμά

Καλησπέρα σας.

Μπορείτε να φανταστείτε, στην Βουλή του ’74 ή του ’77, να έμπαινε στην αίθουσα της Βουλής ο Παπακωνσταντίνου, ο Γεννηματάς, ο Ηλιού, ο Μαύρος, ο Αλευράς με γυαλιά κατασκοπείας; Να πουλούσε κάποιος από αυτούς επιστολές του Χριστού βγάζοντας αφρούς από το στόμα; Να ζητούσε ωφελήματα από φαρμακευτικές εταιρείες και να δηλώνει και υπερήφανος για αυτό; Να του είχαν βρει σε έρευνα χιλιάδες ευρώ που δεν μπορούσε να τα διευκρινίσει και να μην αισθάνεται την ανάγκη να παραιτηθεί; Να βρίζει δημόσια και χυδαία τους πολιτικούς του αντιπάλους και την επόμενη μέρα να τους εξυμνεί ή και το ανάποδο;

Σίγουρα όχι, και ξεπερνά τη φαντασία σας, απλά γιατί δεν θα συνέβαινε. Κι όμως, υπάρχει σήμερα κάποιος που κάνει όλα αυτά και δηλώνει ο ίδιος δημόσια ότι είναι παλαβός. Και δεν χάνει ευκαιρία να αναφέρεται σε εμένα, που πρέπει τώρα να συνδιαλέγομαι με μία τέτοια περίπτωση.

Το έκανε χθες αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis. Υπενθυμίζω: άλλο η υπόθεση αθέμιτων πρακτικών της εταιρείας Novartis στην Ελλάδα, η οποία αφορά σε γιατρούς και υπηρεσιακούς υπαλλήλους, και άλλο η Σκευωρία Novartis. Εγώ ενημέρωσα την ιστοσελίδα iefimerida για την αμερικανική έρευνα στις 3/12/2016, στην οποία ο μόνος πολιτικός που αναφερόταν ήταν ο κ. Γεωργιάδης, που είναι εντελώς διαφορετικό από τη σκευωρία Novartis που στήθηκε μεταγενέστερα, μπλέκοντας άδικα 9 πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και εγώ.

Αντί, λοιπόν, να ρωτάει τον κ. Σαμαρά τι έχει να πει για μια εσκεμμένη παράφραση που κάνει διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, ας ζητήσει από τον κ. Μητσοτάκη να μου απαντήσει: γιατί, ενώ τον Δεκέμβριο του 2016, όταν μου ζητήθηκε να ενημερώσω 2 συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη στα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς, τους ενημέρωσα ότι ο αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Γεωργιάδης αναφέρεται στην αμερικανική έρευνα, δεν τον απέπεμψε; 

Σαλμάς στα Παραπολιτικά 90,1: Ο Γεωργιάδης έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί – Bρέθηκαν λεφτά τα οποία δεν είχε δικαιολογήσει

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί, βρέθηκαν λεφτά τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει», είπε νωρίτερα σήμερα για την υπόθεση Novartis ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάριος Σαλμάς ενώ, επίσης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι πρόκειται να ενταχθεί στο υπό δημιουργία κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι στις τάξεις του ενδέχεται να βρεθούν και εν ενεργεία βουλευτές.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι Εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, το πρωί της Τετάρτης (9/9), ο κ. Σαλμάς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τις επιβεβαιώνω, είναι ακριβείς οι πληροφορίες», αναφερόμενος στις πληροφορίες για την ένταξή του στο κόμμα Σαμαρά. Όπως σημείωσε, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν όταν οι κινήσεις αποκτήσουν μεγαλύτερη δυναμική, καθώς, όπως είπε, ο πρώην πρωθυπουργός πραγματοποιεί ήδη επαφές.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι οι σχετικές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2024, μετά τις ευρωεκλογές. «Τότε αρχίσαμε να του μιλάμε, να του λέμε τα λάθη που κάνει και να στρίψει το καράβι (σ.σ. στον Κυριάκο Μητσοτάκη)», ανέφερε. Ερωτηθείς εάν στο εγχείρημα συμμετέχουν και εν ενεργεία βουλευτές, απέφυγε να δώσει ονόματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μου επιτρέπεται να εκθέσω κανέναν».

Ο κ. Σαλμάς άσκησε παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι «το αποτέλεσμα που παράγεται σήμερα είναι από την πολιτική του κ. Μητσοτάκη». Αναφερόμενος στη διαγραφή του, τόνισε πως ο ίδιος και όσοι ακολούθησαν την ίδια πορεία «δεν αλλάξαμε αρχές επειδή διαγραφήκαμε».

Σε ερώτηση για το εάν ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει την πρωθυπουργία, ο Μάριος Σαλμάς τόνισε: «Όταν κάνεις ένα κόμμα και κατεβαίνεις, κατεβαίνεις για να γίνεις πρωθυπουργός», σημείωσε, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασιών ανέφερε πως αυτό θα συζητηθεί μετά την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος και ανάλογα με το ποια κόμματα θα έχουν συμβατό πολιτικό λόγο.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ο ανεξάρτητος βουλευτής επανέλαβε την άποψή του ότι ο υπουργός θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην υπόθεση Novartis, σχολιάζοντας την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για τον Άδωνι Γεωργιάδη και υποστηρίζοντας ότι είχαν εντοπιστεί χρήματα τα οποία, κατά τον ίδιο, δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα και απέρριψε τον χαρακτηρισμό ότι κινείται πολιτικά στον χώρο της Αριστεράς. «Αριστερούς δεν μας λες», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ για τον Κυριάκο Βελόπουλο σημείωσε: «Αν συμφωνούσα με τον Βελόπουλο, δεν θα περίμενα κόμμα από τον Σαμαρά, θα πήγαινα με τον Βελόπουλο».



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

guest
0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ