Αποφυλακίστηκε ο Κασιδιάρης: «Επιστρέφω στην πρώτη γραμμή των εθνικών αγώνων»

Την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική προανήγγειλε ο Ηλίας Κασιδιάρης, αμέσως μετά την έξοδό του από τις φυλακές Δομοκού, όπου εξέτισε την ποινή που του είχε επιβληθεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους και στους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τις φυλακές, ο ίδιος έκανε λόγο για επιστροφή στην πολιτική σκηνή και αναφέρθηκε στη δημιουργία νέου εθνικού κόμματος.

«Θα επιστρέψω στην πρώτη γραμμή των εθνικών αγώνων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Κασιδιάρης μετά την αποφυλάκισή του.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για ένα «νέο, ισχυρό εθνικό κόμμα», το οποίο, όπως υποστήριξε, θα κινείται στα πρότυπα αντίστοιχων πολιτικών σχηματισμών που υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Να απαλλαγεί η χώρα από την κυβέρνηση»

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναφέρθηκε παράλληλα στην κυβέρνηση, εκφράζοντας την πρόθεσή του να δραστηριοποιηθεί πολιτικά με στόχο, όπως είπε, την πολιτική αλλαγή στη χώρα.

«Σκοπός μου είναι να απαλλαγεί η χώρα από την πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση», δήλωσε, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση.

 

Δεκάδες υποστηρικτές του Ηλία Κασιδιάρη είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου έξω από τις φυλακές Δομοκού, για την αποφυλάκισή του. Ο τελεσίδικα καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πέρασε την πύλη των φυλακών περίπου στις 12:00, έχοντας εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για τη συμμετοχή του στη Χρυσή Αυγή, η οποία κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση. Συνολικά παρέμεινε κρατούμενος για περίπου επτά χρόνια, συνυπολογίζοντας και το διάστημα της προφυλάκισής του.

Συγκέντρωση υποστηρικτών έξω από τις φυλακές

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, από τις 09:00 το πρωί είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται έξω από τις φυλακές υποστηρικτές του Κασιδιάρη, ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα. Ορισμένοι έχουν μεταβεί στο σημείο με τα αυτοκίνητά τους, καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σχεδιάζουν να τον συνοδεύσουν μέχρι την Αθήνα μετά την αποφυλάκισή του.

Στο σημείο έχουν κάνει την εμφάνισή τους και ελληνικές σημαίες, ενώ συγκεντρωμένοι δηλώνουν στους δημοσιογράφους ότι βρίσκονται εκεί προκειμένου να υποδεχθούν τον Κασιδιάρη, τον οποίο χαρακτηρίζουν πολιτικό ηγέτη.

 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης παρέμεινε στη φυλακή περίπου επτά χρόνια, καθώς είχε προηγηθεί και ένας χρόνος προσωρινής κράτησης πριν από την καταδίκη του.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

guest
0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ