Με λαμπρότητα τελέστηκε το Σάββατο (26/9) στο Ιερό Μετόχι της Μονής Ξενοφώντος στη Νέα Ιωνία ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για τη Σύναξη της Παναγίας Οδηγήτριας.
Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή των Πανοσιολογιωτάτων Καθηγουμένων της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλεξίου και της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αρχιμ. Γαβριήλ, Πατέρων εκ των Ιερών Μονών της Αθωνικής Πολιτείας και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο πανσεβάσμιο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ως «Οδηγήτριας» του ανθρώπου προς τον Χριστό, επισημαίνοντας ότι η τιμή προς την Υπεραγία Θεοτόκο δεν αποτελεί απλώς έκφραση ευσεβείας, αλλά συνδέεται άρρηκτα με το ίδιο το μυστήριο της Ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού, αφού διά της Θεοτόκου ο Χριστός προσέλαβε την ανθρώπινη φύση και έγινε άνθρωπος για τη σωτηρία του κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος τέλος ευχαρίστησε θερμά τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Γέροντα Αλέξιο για την ευγενή πρόσκληση και για την γενναία φιλοξενία, καθώς και τους Αγιορείτες Πατέρες που τίμησαν με την παρουσία τους την πανήγυρη του Ιερού Μετοχίου.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

