Θύμα απάτης έπεσε μια 89χρονη γυναίκα στο Μαρούσι, όταν επιτήδειοι προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους εταιρείας κοινοχρήστων και την έπεισαν να τους αποκαλύψει την κρυψώνα όπου φύλαγε λίρες και μετρητά.
Οι δράστες έσπασαν με βαριοπούλα τον τοίχο του σπιτιού και αφαίρεσαν 40 πεντόλιρα, 10 λίρες και 20.000 ευρώ σε μετρητά, με τη συνολική αξία της λείας να υπολογίζεται σε περίπου 220.000 ευρώ.
Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, ενώ έρχεται να προστεθεί σε δύο ακόμη υποθέσεις εξαπάτησης στο Ψυχικό, όπου άγνωστοι προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και απέσπασαν χρήματα και κοσμήματα από δύο γυναίκες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι της κατοικίας της 89χρονης και συστήθηκαν ως υπάλληλοι εταιρείας κοινοχρήστων. Αφού κέρδισαν την εμπιστοσύνη της, κατάφεραν να την πείσουν να τους δείξει το σημείο όπου έκρυβε τις οικονομίες της, μέσα σε τοίχο ενός δωματίου.
Η ηλικιωμένη τούς αποκάλυψε την κρυψώνα, χωρίς να αντιληφθεί ότι είχε πέσει θύμα οργανωμένης απάτης.
Έσπασαν τον τοίχο με βαριοπούλα
Στη συνέχεια, οι δράστες χρησιμοποίησαν βαριοπούλα για να γκρεμίσουν το τμήμα του τοίχου όπου βρίσκονταν κρυμμένα τα τιμαλφή.
Από την κρυψώνα αφαίρεσαν 40 πεντόλιρα, 10 λίρες και 20.000 ευρώ σε μετρητά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάθε πεντόλιρο αποτιμάται περίπου στις 5.000 ευρώ, γεγονός που ανεβάζει την αξία των χρυσών νομισμάτων στις 200.000 ευρώ.
Τρία περιστατικά απάτης μέσα σε ένα 24ωρο
Η υπόθεση στο Μαρούσι καταγράφεται μετά τα δύο περιστατικά στο Ψυχικό, όπου επιτήδειοι τηλεφώνησαν σε γυναίκες και παρουσιάστηκαν ως υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ, επικαλούμενοι κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα τρία περιστατικά σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα 24 ωρών, με τη συνολική λεία να ξεπερνά τις 600.000 ευρώ σε λίρες, κοσμήματα και μετρητά.
Οι Αρχές εξετάζουν τις υποθέσεις και ερευνούν το ενδεχόμενο σύνδεσης των περιστατικών, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των δραστών.

