Πιερία: Αναζητούν απαντήσεις για τη μοιραία πτήση – Καθ’ οδόν για το σημείο της συντριβής οι πραγματογνώμονες

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το μεσημέρι της Κυριακής (18/10), όταν μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε στην Κονταριώτισσα Πιερίας, λίγο πριν προσγειωθεί στην Αερολέσχη Πιερίας.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 41 και 58 ετών, δεν κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, ενώ οι Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει την έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Το αεροσκάφος είχε πετάξει για περίπου 40 λεπτά και, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, άρχισε να χάνει ύψος λίγο πριν από την προσγείωση.

Το τι ακριβώς προκάλεσε την απώλεια ύψους και γιατί ο 41χρονος χειριστής δεν κατάφερε να το επαναφέρει αποτελεί ένα από τα βασικά ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι πραγματογνώμονες.

Πιερία: Στο σημείο κλιμάκιο πραγματογνωμόνων

Σήμερα αναμένεται να φτάσει στην Κονταριώτισσα από την Αθήνα ειδικό κλιμάκιο διερεύνησης αεροπορικών και σιδηροδρομικών δυστυχημάτων, προκειμένου να εξετάσει τα συντρίμμια και να αναζητήσει στοιχεία που θα μπορούσαν να φωτίσουν τις συνθήκες της συντριβής.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη, ενώ εκτός από την αυτοψία στα συντρίμμια, οι πραγματογνώμονες αναμένεται να αναζητήσουν μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στην περιοχή και ενδέχεται να είδαν την πορεία του αεροσκάφους πριν από την πτώση.

Παράλληλα, θα αναζητηθεί τυχόν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ή κινητά τηλέφωνα, το οποίο ενδεχομένως έχει καταγράψει τις τελευταίες στιγμές της πτήσης.

Πιερία: Έμπειρος χειριστής ο 41χρονος

Συγκλονισμένοι είναι οι άνθρωποι που γνώριζαν τον 41χρονο πιλότο, ο οποίος περιγράφεται ως ιδιαίτερα έμπειρος χειριστής και άνθρωπος που αγαπούσε βαθιά την αεροπορία.

Είχε υπηρετήσει ως χειριστής πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair, συμμετέχοντας σε επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων στην Ισπανία και τη Γαλλία.

Στον ελεύθερο χρόνο του περνούσε αρκετές ώρες στην Αερολέσχη Πιερίας, καθώς η πτήση αποτελούσε μεγάλη του αγάπη. Το μονοκινητήριο αεροσκάφος ήταν ιδιοκτησίας του και, σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός του, το είχε αγοράσει τα τελευταία χρόνια.

Συχνά πραγματοποιούσε πτήσεις μαζί με ανθρώπους που ήθελαν να γνωρίσουν τον χώρο της αεροπορίας και να μάθουν να χειρίζονται μονοκινητήρια αεροσκάφη.

Μαζί του στην τελευταία πτήση ήταν ο 58χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να πετούσε για δεύτερη φορά μαζί του. Άνθρωποι που γνώριζαν τον 41χρονο κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα έμπειρο χειριστή, γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολο για τους ίδιους να συνειδητοποιήσουν την τραγική κατάληξη της πτήσης.

Τα αίτια της συντριβής παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα και αναμένεται να προκύψουν από την έρευνα στο σημείο, την εξέταση των συντριμμιών, τις μαρτυρίες και τυχόν οπτικοακουστικό υλικό



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

guest
0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ