«Αέρας» έγιναν 4.000 € για Βολιώτη που επένδυσε σε κρυπτονόμισμα!

Μόνο υπαρκτό δεν ήταν το κέρδος 15.500 € που φάνηκε να αποκομίζει Βολιώτης για επένδυση σε κρυπτονόμισμα, ενώ εξαφανίστηκε το ποσό 4.000 € που επένδυσε και τα χρήματα εντοπίστηκαν σε τράπεζες στο Λιχτενστάιν, τη Μ. Βρετανία και τη Γερμανία…

Η μήνυση ενός 49χρονου Βολιώτη κατ’ αγνώστων για απάτη έφτασε στην Εισαγγελία Βόλου και ο εισαγγελέας που την ανέλαβε παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά ίχνη της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που λάμβανε και τους δικαιούχους των τραπεζικών λογαριασμών που κατέληξαν τα χρήματα, με δικαστική συνδρομή των αρχών του εξωτερικού.

Ο συμπολίτης δέχτηκε τηλεφώνημα τον Οκτώβριο του 2021 α

πό νούμερο στην Αγγλία και μαζί του συνομίλησε στα Ελληνικά ένας άνδρας που του είπε ότι εκπροσωπεί συγκεκριμένη εταιρία, είναι υπεύθυνος του λογιστηρίου και τον έπεισε να επενδύσει σε κρυπτονόμισμα.
Ο 49χρονος επένδυσε αρχικά ποσό 300 €, ακολούθησε άλλη μια κατάθεση 500 €, λίγο αργότερα έβαλε κάποια χρήματα ακόμη και διαπίστωσε στον λογαριασμό που του εστάλη στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο όπου είχε κερδίσει 15.500 €!

«Λάθος ο πρώτος… υπολογισμός»

Τότε επικοινώνησε ξανά με τον «υπεύθυνο» του λογιστηρίου και ζήτησε να εκταμιεύσει το ποσό, ο άγνωστος του απάντησε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να πληρώσει 1500 €, που αντιστοιχούν σε απόδοση ΦΠΑ των κερδών, ενώ του ζήτησε ακόμη 500 € για να μείνει ενεργός ο λογαριασμός του για μελλοντική χρήση. Ο συμπολίτης πλήρωσε τα χρήματα και ενώ ανέμενε να μπουν στον λογαριασμό του τα κέρδη, μερικές μέρες μετά επικοινώνησε μαζί του ο εκπρόσωπος της εταιρίας και του ζήτησε άλλα 1000 € για ΦΠΑ κερδών, γιατί στον πρώτο υπολογισμό είχε γίνει λάθος…

Τελικά ο συμπολίτης διαπίστωσε ότι τα τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνούσε με τον «λογιστή» δεν υπήρχαν, ενώ η ηλεκτρονική διεύθυνση με την οποία επικοινωνούσε είχε …εξαφανιστεί όπως και η ιστοσελίδα της εταιρίας με έδρα την Αγγλία, μέσω της οποίας έκανε την επένδυση.
Ο ίδιος, για να διαπιστώσει αν πρόκειται να πραγματική εταιρία κατέθεσε στις αρχές ότι ψάχνοντας βρήκε διαφήμισή της στο FB, όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα. Ο 49χρονος αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη και κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία κατ’ αγνώστων. Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα που κατέθετε στην εταιρία κατέληξαν σε τρεις διαφορετικούς λογαριασμούς στο Λιχνενστάιν, στη Μ. Βρετανία και στη Γερμανία.
Μέσω της προκαταρτικής ο εισαγγελέας ζητά με δικαστική συνδρομή των αρχών των συγκεκριμένων χωρών, να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά ίχνη της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που λάμβανε ο συμπολίτης και τους δικαιούχους των τραπεζικών λογαριασμών που κατέληξαν τα χρήματα, προκειμένου να οδηγηθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η Αστυνομία

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις συχνές περιπτώσεις απάτης επιτήδειων με στόχο να αποσπάσουν χρήματα, είναι οι δήθεν επενδύσεις.
Οι δράστες, μέσω ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, παρουσιάζονται ως στελέχη επενδυτικών εταιρειών ή εταιρειών διαχείρισης κρυπτονομισμάτων και πείθουν τους υποψήφιους πελάτες να καταθέσουν χρηματικό ποσό ως κεφάλαιο για επένδυση ή αγορά κρυπτονομισμάτων. Σε πολλές περιπτώσεις το χρηματικό ποσό που κατατίθεται είναι μεγάλο.
Κατόπιν, μέσω εικονικής πλατφόρμας παρουσιάζουν στους πελάτες κέρδη, τα οποία δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, γεγονός που γίνεται αντιληπτό όταν ο πελάτης επιθυμεί την ανάληψη του κεφαλαίου και των κερδών του.
Όταν ο πελάτης αιτηθεί την ανάληψη του κεφαλαίου και των κερδών του, διακόπτουν κάθε επικοινωνία μαζί του.

 

Πηγή: magnesianews.gr

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες