Στη σύλληψη ενός 53χρονου προχώρησαν οι αρμόδιες ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο (5/9) στην περιοχή του Αγίου Όρους.
Η κινητοποίηση των ανακριτικών υπηρεσιών του Δ.Α.Ε.Ε. ήταν άμεση, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά.
Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη ο 53χρονος, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 14:15, πλησίον του Ιερού Καθίσματος Αγίου Συμεών της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση, ο 53χρονος προχώρησε σε καύση απορριμμάτων μέσα σε μεταλλικό βαρέλι.
Η φωτιά, ωστόσο, διέφυγε από το σημείο και επεκτάθηκε σε παρακείμενες καλαμιές, ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.
Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 40 τετραγωνικών μέτρων.
Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε η ομάδα πυρασφάλειας της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, η οποία προχώρησε στην κατάσβεσή της.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη σύλληψη του 53χρονου, σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.625 ευρώ.

