Μετά το σοκαριστικό περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (20/5) στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνί, όπου ένας 48χρονος τρόφιμος φέρεται να σκότωσε έναν 56χρονο, η Διοίκηση διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το συμβάν.
Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 03:30, έπειτα από έντονο διαπληκτισμό μεταξύ των δύο ανδρών.
Ο 48χρονος φέρεται να επιτέθηκε στον 56χρονο και να τον στραγγάλισε.
Ο 56χρονος εντοπίστηκε από το νοσηλευτικό προσωπικό στο θάλαμό του χωρίς τις αισθήσεις του και άμεσα ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από τους νοσηλευτές.
Παράλληλα, προσήλθαν οι εφημερεύοντες ιατροί ψυχίατροι και παθολόγοι και συνεχίστηκε η προσπάθεια Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία.
Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, ο ασθενής κατέληξε με ώρα θανάτου 05:04 π.μ., σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.
Δαφνί: Ο 48χρονος δήλωσε την εμπλοκή του
Κατά τη διάρκεια των προσπαθειών ανάνηψης, περί τις 4:30 π.μ., ο 48χρονος ασθενής, ο οποίος νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο με τον θανόντα, δήλωσε την εμπλοκή του στο συμβάν ενώπιον μαρτύρων.
Αναμένεται το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, όπου θα προσδιορισθεί η αιτία θανάτου.

