«Αγρότες» μόνοι που ψάχνονται οι ακροαριστεροί και ακροδεξιοί εγκληματίες – Αλλάξτε το νόμο …χθες

Αυτή η χώρα δεν σταματάει να σε εκπλήσσει και κυρίως δεν σταματάει να προκαλεί ερωτηματικά η ανικανότητα της πολιτείας να νομοθετήσει με σοβαρότητα απέναντι σε εγκληματικά στοιχεία.
Αναρωτιέσαι «μα καλά δεν το είδαν ή είχαν άλλους σκοπούς, δεν μπορεί να είναι να είναι τόσο ανίκανοι».
Ξαφνικά το πρωί της Δευτέρας δια στόματος της γενικής γραμματέως αντεγκληματικής πολιτικής, κυρίας Σοφίας Νικολάου, η κοινή γνώμη της χώρας πληροφορήθηκε πως οι καταδικασθέντες για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έχουν το δικαίωμα με το ισχύον νομοθετικό καθεστώς να ζητήσουν να μεταφερθούν σε έναν χρόνο, σε αγροτικές φυλακές!
Μάλιστα, όπως επεσήμανε η κυρία Νικολάου, αναμένεται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αλλάξει ο νόμος.
Την ίδια στιγμή βέβαια λησμόνησαν όλοι πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο «φαρμακοχέρης» της 17Ν, συνεχίζει να εκτίει την ποινή του στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας στο Βόλο.
Άρα εδώ δεν πρόκειται περί «αστοχίας» πρόκειται περί ανικανότητας της συντεταγμένης πολιτείας δώσει το σωστό μήνυμα στην κοινωνία και σε εν δυνάμει παραβατικά στοιχεία για το τι τους περιμένει σε παρόμοια αδικήματα.
Για ποια ακριβώς τιμωρία μιλάμε όταν καταδικασμένοι ακροαριστεροί δολοφόνοι και καταδικασμένοι ακροδεξιοί εγκληματίες, έχουν το δικαίωμα να κάνουν χρήση τέτοιων ευεργετικών διατάξεων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα απο την φυλάκισή τους;
Θα έμοιαζε αστείο αν δεν ήταν τραγικό.
Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου αλήθεια οι εγκληματίες τυγχάνουν τέτοιας συμπεριφοράς; Πουθενά μάλλον.
Καλό θα είναι τέτοιοι νόμοι να είχαν αλλάξει από χθες και οι κρατούμενοι για τέτοια αδικήματα να απολαμβάνουν τις ευεργεσίες του νόμου εν καιρώ και με κάποιες προϋποθέσεις, όπως θα ήταν άλλωστε και δίκαιο για τους ίδιους στο πλαίσιο του σωφρονισμού τους.
Κανείς δεν θέλει να δείξει εκδικητική διάθεση στους κρατουμένους, αλλά όταν έχεις σκοτώσει πολίτες και έχεις στερήσει παιδιά, συζύγους και αδέρφια από οικογένειες, πρέπει κάπως να τιμωρηθείς.
Σε διαφορετική περίπτωση θα γεμίσει η κοινωνία ακροδεξιούς και ακροαριστερούς εγκληματίες αγρότες και αθώα θύματα στο βωμό του μίσους.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες