Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Σε εξέλιξη η μαθητική πορεία μνήμης για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία (εικόνες & βίντεο)

Λίγο μετά τις 12.00 ξεκίνησε η μαθητική και φοιτητική πορεία μνήμης για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η συγκέντρωση, που αποτελεί την πρώτη για σήμερα, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιείται στα Προπύλαια από μαθητές, φοιτητές και άλλες συλλογικότητες από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Θα ακολουθήσει το απόγευμα στις 18.00 επίσης στα Προπύλαια, συγκέντρωση με καλέσματα από κόμματα της Αριστεράς και συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Στις 21.00 υπάρχει και το καθιερωμένο κάλεσμα στο σημείο δολοφονίας του 15χρονου τότε μαθητή, στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια.

«Φρούριο» η Αθήνα

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Αστυνομία για την σημερινή επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στην Αθήνα προβλέπεται να συμμετάσχουν 4.000 αστυνομικοί από Υπηρεσίας Τάξης και Ασφάλειας και θα ενισχυθούν και από διμοιρίες από την επαρχία, ενώ θα χρησιμοποιηθούν για την επίβλεψη των πορειών drones, τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και τα υδροβόλα οχήματα “Αίαντες”. Σημειώνεται ότι, όπου κρίνεται αναγκαίο, θα πραγματοποιούνται και προληπτικές προσαγωγές υπόπτων.

Αντίστοιχα αυστηρά μέτρα έχουν προγραμματιστεί και για άλλες πόλεις της χώρας που έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχες διαδηλώσεις.

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προγραμματίσει η Τροχαία για σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, από τη ΓΑΔΑ έχουν σχεδιαστεί μέτρα για το ενδεχόμενο επεισοδίων, τα οποία θα κινηθούν στο ίδιο πνεύμα με τα μέτρα για το Πολυτεχνείο, τα οποία χαρακτηρίζονται επιτυχημένα.

Υπενθυμίζεται ότι όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12:00 το μεσημέρι των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 18:00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες