Άμεση ανάγκη προμήθειας ασθενοφόρων στην Κάλυμνο – Τι ζητούν οι ακρίτες

Την ανάγκη άμεσης προμήθειας ασθενοφόρων στην Κάλυμνο, επισημαίνουν κάτοικοι του νησιού μιλώντας στο lawandorder.gr.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, «την στιγμή που το νησί βρίσκεται σε βαθύ κόκκινο λόγω κορονοϊου, το νοσοκομείο καλείται να ανταπεξέλθει σε όλα τα συμβάντα με μόλις δυο ασθενοφόρα».
Είναι ενδεικτικό πως το ένα από τα δυο διαθέσιμα ασθενοφόρα, είναι αποκλειστικά για μεταφορά ασθενών, θετικών στον κορονοϊο με τους διασώστες να προχωρούν στην υποχρεωτική και αναγκαία απολύμανση, ώστε να είναι έτοιμο για την παραλαβή άλλου ασθενούς, αν παραστεί η ανάγκη.
Το δεύτερο διαθέσιμο ασθενοφόρο, είναι μικρότερο σε όγκο και πιο λειτουργικό για κυκλοφορία στα στενοσόκακα του νησιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έως το την Μεγάλη Τετάρτη αναμένεται να φτάσει στο νησί ένα ακόμη ασθενοφόρο που προμηθεύτηκε με ευρωπαϊκούς πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».
Αυτό αναμένεται να δώσει σημαντικές λύσεις στους κατοίκους του νησιού και κυρίως στους διασώστες, που καθημερινά καλούνται να κάνουν 10-15 μεταφορές ασθενών στο νοσοκομείο, αλλά και στο αεροδρόμιο προκειμένου να γίνουν αεροκομιδές ασθενών.
Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι του νησιού, είναι να προμηθευτεί το νοσοκομείο ακόμη ένα τουλάχιστον ασθενοφόρο, μικρού όγκου ώστε να καλυφθούν στον απόλυτο βαθμό οι ανάγκες τους.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες