30.7 C
Athens
30 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
More

  Aνασχηματισμός: Στις 11:30 οι ανακοινώσεις – Αναβάλλεται το υπουργικό


  Η ώρα του ανασχηματισμού έφτασε!

  Στις 11:30 θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης από τον Υφυπουργό παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

  Το προγραμματισμένο για σήμερα Υπουργικό Συμβούλιο αναβάλλεται.


  Ανασχηματισμός: Σκέψεις για αλλαγές στην Κατεχάκη

  Υπουργικά κοστούμια «ράβουν» αρκετοί βουλευτές που ελπίζουν σε υπουργοποίηση τους ενόψει του επερχόμενου ανασχηματισμού, ο οποίος αναμένεται να είναι δομικός σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου.

  Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και η μείωση των ποσοστών του κυβερνόντος κόμματος, ανέδειξαν την ανάγκη αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, με τους πολίτες να ζητούν επιτακτικά αλλαγές στην καθημερινότητα, μειώσεις στις τιμές των αγαθών, αλλά και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.


  Παρά τα όσα επικοινωνιακά επιχειρεί να περάσουν στελέχη της Κατεχάκη περί ικανοποίησης των πολιτών στον τομέα της ασφάλειας, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, καθώς η ανασφάλεια έχει χτυπήσει κόκκινο από τις κλοπές, τις ληστείες και την παρουσία χιλιάδων παραβατικών ή εν δυνάμει παρβατικών στοιχείων στο λεκανοπέδιο.

  Στις «κόκκινες» περιοχές του κέντρου, ελάχιστα έχουν γίνει για να εμπεδωθεί το αίσθημα της ανασφάλειας σε κατοίκους και επισκέπτες, τα «γκέτο» σε περιοχές που διαμένουν Ρομά, συνεχίζουν να υπάρχουν, ενώ η παρουσία χιλιάδων παράτυπων μεταναστών, συσπειρώνει και στέλνει χιλιάδες ψηφοφόρους σε ακροδεξιά κόμματα.

  Το δόγμα «νόμος και τάξη», που αποτελούσε κυρίαρχο σύνθημα στις εκλογές του 2019, μοιάζει παρωχημένο πλέον, καθώς ακόμη και οι ίδιοι οι αστυνομικοί πλέον, διαπιστώνουν πως δεν υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο από το υπουργείο προστασίας του πολίτη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

  Παράλληλα τους έχει κουράσει η επικοινωνιακή διαχείρηση της επικαιρότητας από τα επιτελικά στελέχη του υπουργείου, που δημιουργούν νέες υπηρεσίες και υποχρεώσεις, επιβαρύνοντας τους με υποχρεώσεις, ενώ την ίδια στιγμή «δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό για να βγουν οι υπηρεσίες» των ήδη υποστελεχομένων τμημάτων. Στο Μαξίμου έχουν γνώση της κατάστασης και η «λευκή επιταγή» που δόθηκε στον κύριο Χρυσοχοϊδη, μοιάζει να… ξεθωριάζει.

  Όχι, σε σημείο που να χρειάζεται αλλαγή, άμεση τουλάχιστον, στο «τιμόνι» της Κατεχάκη, αλλά ενδεχομένως να κριθεί αναγκαία η παρουσία ενός υφυπουργού, που να καλύπτει τα δεξιά «θέλω» των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, υπάρχουν τουλάχιστον δυο κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα ονόματα των οποίων «ακούγονται» ως υποψήφια για την θέση του υπουργού προστασίας του πολίτη, χωρίς για την ώρα να έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός να κάνει την αλλαγή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

  Στο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως αν δεν ικανοποιήσουν τους δεξιούς ψηφοφόρους, θα δουν να τους εγκαταλείπουν στο εγγύς μέλλον, χιλιάδες από αυτούς, κάτι που έγινε άλλωστε και στις Ευρωεκλογές.

  Οι αστυνομικοί είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με τις αποφάσεις που τους αφορούν και αυτή η δυσφορία εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές και όπως λένε, «αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, το ρυάκι των Ευρωεκλογών, θα γίνει…τσουνάμι στις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν». Δεν ξεχνούν άλλωστε πως όλοι οι βουλευτές, τους αναζητούσαν εναγωνίως στις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις, αλλά μόλις ανέλαβαν καθήκοντα, τους ξέχασαν. Και οι αστυνομικοί την αχαριστία δεν την ξεχνάνε.

     ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ