Ανησυχία από τις ληστείες συμμορίας πιτσιρικάδων στο Ηράκλειο

Η συστηματική παραβατική δράση συγκεκριμένης ομάδας ανηλίκων, οι οποίοι ληστεύουν συνομήλικους τους, φοιτητές και μεσήλικες, έχει μπει για τα καλά στο κάδρο των διωκτικών Αρχών του Ηρακλείου.

Η δράση τους μοιάζει με αυτή των …αρπακτικών. “Λοκάρουν” τον στόχο τους και ορμάνε με περίσσιο θράσος είτε κατά φοιτητών, έξω από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, είτε σε βάρος ανήλικων που θα τους πετύχουν στο δρόμο, είτε και ακόμα κατά μεγαλύτερων σε ηλικία περαστικών, όπως στην περίπτωση ενός 53χρονου.

Επιτίθενται και, είτε με σωματική βία είτε με απειλές, αποσπάνε από τα θύματα τους κινητά και όσα χρήματα έχουν πάνω τους, πέντε ευρώ, 20 ευρώ, 100 ευρώ… Τέτοιες επιθέσεις έχουν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό σε διαφορετικά σημεία του Ηρακλείου, με τις πιο πρόσφατες να καταγγέλλονται σε ΕΛΜΕΠΑ καθώς και στην οδό Γερωνυμάκη. Τα μηνύματα που έχει δεχθεί το Cretalive κυρίως από γονείς μαθητών και φοιτητών αποτυπώνουν έντονα την αγωνία που υπάρχει.

Αστυνομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν τη δράση τους άκρως επικίνδυνη, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να ξεγελάει κανένα το νεαρό της ηλικίας. «Είναι θρασείς και απρόβλεπτοι… και δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό το φαινόμενο μελλοντικά αν δεν υπάρξει σήμερα ουσιαστική «απάντηση». Και δεν μιλάμε μόνο από την πλευρά της Αστυνομίας. Η Αστυνομία θα τους πιάσει και θα τους οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης. Ζητούμενο είναι από ‘κει και πέρα τι θα γίνει…».

Μόλις στα τέλη Φεβρουαρίου το Cretalive είχε αναφερθεί εκτενώς και πάλι στη δράση αυτής της συμμορίας, με αφορμή περιστατικά βίας στο δρόμο. Τότε, είχαν καταγγελθεί ληστείες και βιαιοπραγίες και κατά μαθητών που είχαν βγει βόλτα με φίλους αλλά και κατά ενήλικων.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη καθώς υπάρχει υλικό από μαρτυρίες παθόντων και κάμερες ασφαλείας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες