Απατεώνας πουλάει τροχοβίλες με…ταυτότητα γνωστού τρομοκράτη!

Πίστεψαν πως βρήκαν την τροχοβίλα των ονείρων τους στην καλύτερη τιμή, έδωσαν προκαταβολή χιλιάδων ευρώ για να…τις εξασφαλίσουν, διαπίστωσαν πως έπεσαν θύματα απατεώνα και έχασαν τα χρήματα τους. Τρία από τα θύματα του απατεώνα, που θησαυρίζει πουλώντας φούμαρα για…μεταξωτές κορδέλες, μιλάνε στο lawandorder.gr και περιγράφουν πως έπεσαν τα δίχτυα του. Μάλιστα σε μια περίπτωση, ο…αετονύχης θέλοντας να πείσει το θύμα για την αξιοπιστία του, έστειλε φωτογραφία την ταυτότητα του, στην οποία υπήρχε όμως, η φωτογραφία του «τοξοβόλου του Συντάγματος», Γιαννη Μιχαηλίδη. Η καλοστημένη απάτη έχει “στηθεί” στο facebook και ήδη έχει ενημερωθεί η διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ενώ έχουν κατατεθεί και μηνύσεις απο τα θύματα.
Οι ευκαιρίες και η προκαταβολή
Η περιπέτεια για τα θύματα του απατεώνα, ξεκινούν από τη στιγμή που θα επικοινωνήσουν μαζί του, θέλοντας να πληροφορηθούν για τοπυς τρόπους απόκτησης της τρροχοβίλας που έχει αναρτήσει σε σχετική ομάδα που έχει δημιουργήσει στο Facebook. ΄’Ετσι ξεκίνησε και η περιπέτεια για ένα θύμα του απο την Κάλυμνο. “Μας έστειλε τηλέφωνο και άμεσα τον καλέσαμε. Ήταν ευγενικός και πρόθυμος να κλείσει η συμφωνία άμεσα, καθώς όπως μας είπε θα την έστελνε στο νησί με το πρώτο πλοίο, αλλά θα έπρεπε να βάλουμε μια προκαταβολή προκειμένου να την “¨καπαρώσουμε” καθώς όπως είπε, είχε πολλά τηλεφωνήματα για την συγκεκριμένη τροχοβίλα. Αμέσως έστειλε αριθμό τραπέζης του συνεταίρου του όπως είπε”. Το κόστος της τροχοβίλας ήταν μόλις 3.900 ευρώ και ο…τυχερός πελάτης κατέβαλε 800 ευρώ.Εκεί ξεκίνησε η δεύτερη φάση της απάτης. Όπως καταγγέλλει το θύμα του αετονύχη…”Από τη στιγμή που καταθέσαμε τα χρήματα άρχισε το παιχνίδι. Αρχικά μας είπε πως “ έγινε ένα μπέρδεμα δεν μπορώ να βάλω την τροχοβίλα στο πλοίο γιατί ο λογιστής δεν μπορεί να κόψει τιμολόγιο λιγότερο από το μισό της τιμής, πρακτικά λοιπόν ζήτησε ακόμη 1.000 ευρώ”. Όταν ο σύζυγός μου ξεκίνησε να διαμαρτύρεται και ζήτησε πίσω την προκαταβολή, του είπε πως μα τι λέτε, είμαστε αξιόπιστη εταιρία και για να σας το αποδείξουμε θα σας στείλουμε την προκαταβολή συν 300 ευρώ. Εσείς κάντε την κατάθεση των 1000 επιπλέον ευρώ και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε”. Μάλιστα για να γίνει ακόμη πιο πιστευτός, έστειλε στο θύμα του απόδειξη καταβολής ποσού από την Attica Bank, που προφανώς έφτιαξαν με ένα απλό πρόγραμμα σε υπολογιστή. Ακριβώς το ίδιο έπραξαν και με άλλους πελάτες. Όταν το θύμα της απάτης είδε στο κινητό του την απόδειξη, άμεσα μετέβη στην τράπεζα και έκανε κατάθεση ακόμη 1.000 ευρώ. Όπως του είπε άλλωστε ο απατεώνας, “το ποσό θα εμφανιστεί στον λογαριασμό σας σε μερικές ώρες”. Αμέσως μόλις πήραν τα χρήματα, εξαφανίστηκε και το ποσό που δήθεν είχαν καταθέσει ως ενέχυρο για την συμφωνία, η τροχοβίλα και φυσικά ο απατεώνας. Μάταια το θύμα προσπαθούσε να εντοπίσει τον κακοποιό στο κινητό του τηλέφωνο, καθώς πλέον το κινητό ήταν απενεργοποιημένο.
Η προκαταβολή και η ταυτότητα του τρομοκράτη
Σε μια άλλη περίπτωση, ένα κάτοικος Κω, θύμα και αυτός του απατεώνα, με υποτιθέμενη έδρα την οδό Κολοκοτρώνη στην Ζάκυνθο που είχε μάλιστα , του ζήτησε να του αποστείλει, προκειμένου να βεβαιωθεί για την αξιοπιστία της συναλλαγής, μια ταυτότητα. Τότε ο θρασύτατος απατεώνας του έστειλε αμέσως φωτογραφία την ταυτότητα του με φωτογραφία του…καταδικασμένου για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, Γιάννη Μιχαηλίδη. Στα στοιχεία ταυτότητας δε, η εμφανώς πλαστή ταυτότητα έφερε τα στοιχεία “ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΣΑΧΤΟΥΡΗ ΙΩΑΝΝΗ και της ΜΑΡΙΑΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗ, με ημερομηνία γέννησης 23/10 1987 στον ΠΕΙΡΑΙΑ. Βλέποντας την ταυτότητα και μη έχοντας αντιληφθεί την απάτη, ο ανυποψίαστος αγοραστής της τροχοβίλας, αρχικά θέλησε να κάνει κατάθεση 1.000 ευρώ,αλλά τελικά κατέθεσε το ποσό των 500 ευρώ και του έστειλε μάλιστα την απόδειξη. Στην συνέχεια ο απατεώνας έκλεισε το τηλέφωνο και εξαφανίστηκε για ένα 24ωρο απενεργοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο. Ύστερα από μια ημέρα, ο απατεώνας εμφανίζεται και πάλι στα θύματα του, καλώντας τους από άλλο κινητό τηλέφωνο και είπε και πάλι το γνώριμο…παραμύθι. “Μας είπε πως θα έπρεπε να κόψει τιμολόγιο το μισό της αξίας της τροχοβίλας, δηλαδή 1.580 ευρώ, αλλιώς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Το θύμα αρχικά αντέδρασε λέγοντας πως δεν μπορεί να το ρισκάρει και δεν τον εμπιστευόταν, για να του πει ο απατεώνας πως “αν δεν με εμπιστεύεσαι δώσε μου ένα τραπεζικό λογαριασμό να σου στείλω απόδειξη κατάθεσης 1.580 ευρώ και εσύ να μου κάνεις ταυτόχρονη κατάθεση 1.080 ευρώ για να πειστεί για την φερεγγυότητα μου”. Μάλιστα όπως σε ολες τις περιπτώσεις του απέστειλε άμεσα απόδειξη κατάθεσης απο την Attica Bank με το όνομα του αγοραστή της τροχοβίλας! Μάλιστα του είπε πως αντί 11 Μαΐου, τα χρήματα θα εμφανιστούν στις 12 Μαΐου καθώς χρειάζονται λίγες ώρες για να εμφανιστούν τα χρήματα στον λογαριασμό. Όταν έγινε η κατάθεση, ο απατεώνας έγινε…καπνός μαζί με τα χρήματα και έκτοτε, δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία.
Κυνηγώντας την ευκαιρία, έχασε 1.600 ευρώ
Σε μια τρίτη περίπτωση στη Βόρεια Ελλάδα, το θύμα πείστηκε για την φερεγγυότητα της συναλλαγής, από την απόδειξη καταβολής ποσού στον λογαριασμό του, εκ των υστέρων διαπίστωσε, όπως και όλοι οι προηγούμενοι πως επρόκειτο για face έγγραφα και όχι για επίσημα έγγραφα της τράπεζας. “Πρόσφατα είχα κάνει μια άλλη συναλλαγή με αυτή τη τράπεζα και μου εμφανίστηκαν τα χρήματα για αυτό πείστηκα” δηλώνει ο Δ.Κ, που περίμενε και εκείνος την τροχοβίλα στέλνοντας τα χρήματα, ώστε “να βγει το δελτίο αποστολής. Πίστεψα πως από την στιγμή που η συναλλαγή γίνεται μέσω τραπέζης είναι ασφαλής, ήταν πολύ καλό για να ήταν αληθινό” επισημαίνει. Σε αυτή την περίπτωση ο απατεώνας υποστήριξε πως είχε κλείσει την εταιρία και του είχε ξεμείνει η τροχοβίλα, αξίας 3.000 ευρώ. Μάλιστα υποστήριξε πως “μέσα έμεναν οι δυο φύλακες που είχα και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Την πουλάω γιατί πρέπει να παραδώσω το χωράφι, θα στην φέρω εγώ την τροχοβίλα προς τα πάνω”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο απατεώνας.Μάλιστα του είπε πως θα του έδινε δώρο “δυο φωτοβολταϊκά και δυο μπαταρίες”! “Την πάτησα γιατί είμαι ευκολόπιστος και όχι μόνο εγώ. Όταν ακούς κάποιον άνθρωπο να σου λέει για όνομα του θεού, έχω οικογένεια, είμαι επαγγελματίας, τον πιστέυεις”.Ο Δ.Κ πίστεψε τον απατεώνα και έχασε συνολικά 1.600 ευρώ. Τα θύματα του απατεώνας που εμφανίζεται με άλλο όνομα σε κάθε ενδιαφερόμενο αγοραστή, αλλά τηρεί πάντα τον ίδιο τρόπο δράσης.
Πουλάει από τροχοβίλες μέχρι τρακτέρ
Ο απατεώνας φέρεται να ζει στην Κόρινθο και να δρα με παρόμοιο τρόπο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παλαιότερα εμφανιζόταν να πουλάει αυτοκίνητα, μετά τρακτέρ, για να καταλήξει στις τροχοβίλες. Οι αγγελίες με τις οποίες εξαπάτησε δεκάδες άτομα σε όλη την χώρα, αναρτήθηκαν στο group “Τροχοβίλες μεταχειρισμένες πωλήσεις-ενοικιάσεις- παρουσιάσεις”. ‘Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες αρκετά είναι τα θύματά του που με αναρτήσεις γνωστοποιούν πως εξαπατήθηκαν, αλλά ακόμη περισσότεροι, είναι εκείνοι που πείθονται για τις αγγελίες τους.
Ενήμερη η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος
Τα θύματα του αετονύχη, μάταια προσπάθησαν να μάθουν απο τις τράπεζες σε ποιον ανήκει ο αριθμός τραπέζης που κατέθεσαν τα χρήματα καθώς υπάρχει το τραπεζικό απόρρητο. Υψηλόβαθμα στελέχη της διεύθυνσής δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν εικόνα της απάτης, η οποία όμως είναι ,μια απο τις συνηθέστερες που χρησιμοποιούν οι απατεώνες για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους και ευκολόπιστους πολίτες. Πολλά απο τα θύματα έχουν καταθέσει μηνύσεις και έχουν αναθέσει τις υποθέσεις τους σε δικηγόρους, αναμένοντας απο τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στην άρση απορρήτου των λογαριασμών του απατεώνα προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη του και να τον οδηγήσουν στην δικαιοσύνη.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες