Απατεώνες στον Βόλο εκμίσθωναν δωμάτια «φαντάσματα» σε τουρίστες -Έτσι έβγαζαν χρήματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Εισαγγελίας στον Βόλο για διαδικτυακή απάτη με θύματα ανυποψίαστους πολίτες που μέσω νόμιμης ιστοσελίδας έκλειναν καταλύματα για διακοπές στη Μαγνησία και πλήρωναν αλλά διαπίστωσαν ότι οι επιχειρήσεις ήταν «φαντάσματα» όπως και τα δωμάτια που είχαν πληρώσει.

Έπιασαν την «καλή» εξαπατώντας ανυποψίαστους πολίτες, που ήθελαν να κάνουν τις διακοπές τους ή να μεταβούν σε έναν τόπο για εργασία. Ο λόγος για δύο Βολιώτες, οι οποίοι σκαρφίστηκαν ένα κόλπο για να αποκομίσουν παράνομο χρήμα, σύμφωνα με το thenewspaper.

Πώς έβγαζαν χρήματα

Σε μεγάλη πλατφόρμα εκμίσθωσης δωματίων και καταλυμάτων, εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτες μέσω ψεύτικων αγγελιών. Τα υποψήφια θύματα, έβλεπαν φωτογραφίες από τα δήθεν δωμάτια και αποφάσιζαν να κάνουν κράτηση.

Τότε, οι απατεώνες, τους ζητούσαν χρήματα ως προκαταβολή κράτησης, ενώ στη συνέχεια εξαφανίζονταν, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπήρχε ούτε δωμάτιο, με αποτέλεσμα τα θύματα, να ψάχνουν μέχρι την τελευταία στιγμή ένα κρεβάτι για να κοιμηθούν και να υποστούν τεράστια ταλαιπωρία!

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, οι δράστες φέρονται να έχουν αποκομίσει κέρδος ύψους 500 ευρώ, ενώ η υπόθεση φαίνεται να έχει αρκετό βάθος, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν καταγγελθεί ακόμα.

Ο εισαγγελέας Βόλου έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και η Αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη τους.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες