16.1 C
Athens
9.7 C
Thessaloniki
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
More

    Αποχωρούν οι αγρότες από το λιμάνι του Βόλου – Ταξιδιώτες αποκλεισμένοι από τις κλούβες της ΕΛ.ΑΣ (βίντεο)

    Οι παραγωγοί της Μαγνησίας παραμένουν μπροστά στο λιμάνι του Βόλου, με τους εκπροσώπους τους να κάνουν γνωστό ότι αποχωρούν τα τρακτέρ με τους αγρότες, προκειμένου να βρεθούν και πάλι στα θεσσαλικά μπλόκα.

    Όπως σημειώνουν οι παραγωγοί, η κινητοποίηση συνεχίζεται, θέλοντας να πραγματοποιήσουν ειρηνικό αποκλεισμό του λιμανιού, χωρίς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

    Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα (10/12) αγρότες και αλιείς έλαβαν από τις Αρχές τελεσίγραφο μέχρι τη 1:00 να ολοκληρώσουν τη διαμαρτυρία και να αποχωρήσουν από το λιμάνι.

    Ταξιδιώτες αποκλεισμένοι από τις κλούβες της ΕΛ.ΑΣ

    Απίστευτες σκηνές σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (10/12) στο λιμάνι του Βόλου, εξαιτίας της διαχείρισης της κατάστασης από την Ελληνική Αστυνομία.

    Σύμφωνα με το thenewspaper, λίγο μετά την αποχώρηση των αγροτών από το μπλόκο μπροστά στο κτήριο του ΟΛΒ, επί της οδού Αργοναυτών, οι αστυνομικές δυνάμεις όχι μόνο δεν αποχώρησαν, αλλά συνέχισαν να αποκλείουν και τις τρεις εισόδους του λιμανιού με κλούβες.

    Το αποτέλεσμα ήταν δεκάδες ταξιδιώτες που επιχείρησαν να προσεγγίσουν την επιβατική προβλήτα για να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής να μένουν… εκτός λιμένα, χωρίς καμία ενημέρωση ή καθοδήγηση από τις αρχές.

    Το επόμενο δρομολόγιο είναι στις 17:00. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας «η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη».

    Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών, που κρατούσαν εισιτήρια στο χέρι και προσπαθούσαν να προλάβουν την αναχώρηση των πλοίων, η αστυνομία δεν επέτρεπε την πρόσβαση, δημιουργώντας μεγάλη ταλαιπωρία και εκνευρισμό.

    Η εικόνα με τους ταξιδιώτες να ψάχνουν τρόπο να μπουν στο λιμάνι, την ώρα που η κινητοποίηση των αγροτών είχε ήδη λήξει, προκάλεσε την αγανάκτηση και των επαγγελματιών της περιοχής, που κάνουν λόγο για πρωτοφανές οργανωτικό χάος.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ. για τους λόγους που παρέμεινε κλειστή η πρόσβαση στο λιμάνι, παρά την αποχώρηση των αγροτών, ούτε για την ταλαιπωρία που υπέστησαν δεκάδες επιβάτες χωρίς καμία απολύτως υπαιτιότητα.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ