Αποδεκτό το αίτημα της ΠΟΑΣΥ για αξιοπρεπείς και ασφαλείς μεταγωγές

Αποδεκτό έγινε το αίτημα της ΠΟΑΣΥ για αξιοπρεπείς και ασφαλείς μεταγωγές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, ότι κατά τη συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, δήλωσε  ότι «αυτονοήτως ικανοποιεί το αίτημα που διατύπωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και αφορά τα έξοδα διημέρευσης και διανυκτέρευσης για αστυνομικές μεταγωγές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Σε συνέχεια της από 26 Μαΐου 2022 (Αρ. Πρωτ.: 404/1/13) ανακοίνωσής μας, σας ενημερώνουμε ότι κατά τη συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, δήλωσε την Πέμπτη (26/06) ότι «αυτονοήτως ικανοποιεί το αίτημα που διατύπωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και αφορά τα έξοδα διημέρευσης και διανυκτέρευσης για αστυνομικές μεταγωγές.

Την αυτονόητη υποχρέωση το κράτος να καλύπτει τις δαπάνες των αστυνομικών, όταν συνοδεύουν σε αυτές τις μεταγωγές τους κρατουμένους, τουλάχιστον για τα έξοδα που αφορούν την καμπίνα ώστε να είναι στοιχειωδώς αξιοπρεπείς και ανθρώπινες οι συνθήκες μεταγωγής και ασφαλείας για όλους, και για το κοινό, και για τους πολίτες, και ασφαλώς πρώτα από όλα για τους αστυνομικούς μας».

Η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί και ψηφιστεί την προσεχή Τρίτη, 31 Μαΐου 2022, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες