Αποφυλακίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας με περιοριστικούς όρους

Ελεύθερος είναι πλέον ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος είχε παραμείνει στις φυλακές για 2 έτη και πέντε μήνες, καταδικασμένος σε 6 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου.
Ο Αρτ. Σώρρας αποφυλακίστηκε με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του με περιοριστικούς όρους. Σε δήλωσή του ο Βασίλης Χειρδάρης, δικηγόρος του Αρτ. Σώρρα, ανέφερε: «Η έφεσή του κατά της καταδικαστικής απόφασης θα δικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο στις 27 Ιανουαρίου 2021 όπου εκτιμώ ότι θα απαλλαγεί πλήρως γιατί η κατηγορία δεν στέκει». Μάλιστα, η αποφυλάκιση στηρίζεται στις ευνοϊκές διατάξεις της υφ’ όρων απόλυσης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αρτ. Σώρρας, ο οποίος υποστήριζε ότι μπορεί να ξεπληρώσει πλήρως του χρέος του ελληνικού κράτους με ομόλογα ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, κρίθηκε το 2017 ένοχος για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, αλλά δεν παρέστη στη δίκη, με αποτέλεσμα να εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και να είναι καταζητούμενος για περίπου έναν χρόνο.
Τον Ιούνιο του 2018 , ο επικεφαλής των Ελλήνων Συνέλευσις συνελήφθη και το Δεκέμβριο του 2019 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες