Αποφυλακίζεται με «βραχιολάκι» ο 48χρονος που κατηγορείται για απόπειρα απαγωγής της 13χρονης στην Ραφήνα

Νέα στοιχεία που ενισχύουν τους αρχικούς ισχυρισμούς του 48χρονου, ο οποίος πριν από περίπου έξι μήνες προφυλακίστηκε για απόπειρα απαγωγής 13χρονου κοριτσιού στη Ραφήνα, προσκομίστηκαν στον ανακριτή που χειρίζεται τη συγκεκριμένη δικογραφία.
Βάσει αυτών των στοιχείων που προέρχονται από το άνοιγμα των καμερών στο σημείο της καταγγελλόμενης αρπαγής, αποφασίστηκε η αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου με κατ΄ οικον περιορισμό με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».
Ειδικότερα, ο 48χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος τον περασμένο Ιούνιο με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να απαγάγει 13χρονο κορίτσι στην Ραφήνα. Ο ίδιος είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση και ζητούσε να προσκομιστεί στην ανάκριση το βιντεοληπτικό υλικό από στο σημείο της καταγγελλόμενης αρπαγής.
Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να βγήκε από το αυτοκίνητό του και να προσπάθησε να επιβιβάσει με τη βία σε αυτό την 13χρονη. Ωστόσο, το ανήλικο κορίτσι κατάφερε να τον αποφύγει και να ειδοποιήσει φωνάζοντας περαστικούς, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει εκνευρισμένος το σημείο.
Τώρα, τα στοιχεία αυτά από το άνοιγμα των καμερών προσκομίστηκαν στην ανάκριση και όπως αναφέρουν οι δικηγόροι του 48χρονου Βαγγ. Καντιάνης και Πέτρος Πανταζής, από αυτά καταδείχθηκε πως:
-«α)το αυτοκίνητό του δεν ακολουθεί την καταγγέλλουσα, όπως αυτή ισχυρίστηκε,
β) σε κανένα σημείο του βιντεοληπτικού υλικού δεν εμφανίζεται ο εντολέας μας να ακολουθεί την καταγγέλλουσα και να της μιλάει, όπως αυτή ισχυρίστηκε , και
γ) αντιθέτως, επιβεβαιώνεται ότι άλλο αυτοκίνητο, ιδίου χρώματος με το όχημα του εντολέα μας, ευρίσκεται στο ίδιο σημείο, όπως εξαρχής φώναζε ο εντολέας μας !»
«Τον Ιούνιο του 2021, όταν ο εντολέας μας Π.Κ. κρατήθηκε προσωρινώς στην γνωστή υπόθεση της “απόπειρας αρπαγής” ενός κοριτσιού στην Ραφήνα, είχαμε επισημάνει ότι, τότε, η υπόθεση ευρίσκεται σε πρώιμο δικονομικό στάδιο και ότι η δικονομική τύχη του κατηγορουμένου θα επανεξεταστεί από τις Δικαστικές Αρχές, ανάλογα με την πορεία και το αποτέλεσμα των ανακριτικών ενεργειών, χωρίς την ασφυκτική πίεση της δημοσιότητας εκείνων των ημερών» επισημαίνουν οι δικηγόροι του 48χρονου με αφορμή αυτή τη νέα τροπή στην όλη υπόθεση και προσθέτουν: « Ο εντολέας μας, ένας άνθρωπος που δεν έχει απασχολήσει ποτέ την Ελληνική Πολιτεία για παρόμοιες συμπεριφορές, επαγγελματίας στην περιοχή της Ραφήνας και οικογενειάρχης, από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στις αποδιδόμενες πράξεις και (το κυριότερο), με δική του αυτοτελή αίτηση προς τον κ. Ανακριτή, επέμεινε να αναζητηθεί το βιντεοληπτικό υλικό των καμερών των καταστημάτων, που βρίσκονται στην διαδρομή που ακολούθησε η καταγγέλλουσα, με σκοπό να αποδειχθεί ότι δεν την ακολούθησε ποτέ και δεν της μίλησε ποτέ».
Όπως σημειώνουν οι οι κ.κ. Καντιάνης και Πανταζής πράγματι, μετά τη συλλογή του αποδεικτικού υλικού από τις κάμερες των καταστημάτων, επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι ισχυρισμοί που είχε προβάλλει από την αρχή στον ανακριτή ο 48χρονος. Αντιθέτως, σύμφωνα με τους δυο δικηγόρους από το υλικό «επιβεβαιώνεται ότι άλλο αυτοκίνητο, ιδίου χρώματος με το όχημα του εντολέα μας, ευρίσκεται στο ίδιο σημείο, όπως εξαρχής φώναζε ο εντολέας μας».
Τέλος οι δυο συνήγοροι αναφέρουν: «Μετά τα ανωτέρω νέα καταλυτικά στοιχεία και την νεότερη κατάθεση της καταγγέλλουσας, αναφορικά με τα όσα προέκυψαν από το βιντεοληπτικό υλικό, ο κ. ανακριτής αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του, αδίκως προφυλακισμένου επί 6 μήνες, εντολέα μας. Ήμαστε σίγουροι, ότι και το Δικαστικό Συμβούλιο, στο οποίο θα διαβιβασθεί η δικογραφία προς ουσιαστική κρίση, θα αποφασίσει ότι η δικαστική πλάνη που βίωσε ο Π.Κ., θα τερματιστεί οριστικά».
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βίντεο – σοκ: Η στιγμή της εκτέλεσης στο βενζινάδικο στη Νίκαια! (σκληρές εικόνες)
Αποκλειστικό «L&O»: Στην πλατεία Εξαρχείων ο Βασίλης Μπισμπίκης το βράδυ της 17ης Νοέμβρη! (βίντεο)
Συμμορία Ρομά «ξάφρισε» 120.000 ευρώ από σπίτια μέσα σε τρεις μήνες!
Νίκαια: Pitbull τραυμάτισε αστυνομικό μετά από εντολή του ιδιοκτήτη του!
Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες