Αποφυλακίζονται στις 8 Μαρτίου Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος – Σε εξέλιξη η δίκη τους

Ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας όπου διεξάγεται η δίκη για την υπόθεση της Folli – Follie ο κύκλος της εξέτασης των μαρτύρων, μετά και την απόρριψη από το δικαστήριο των τελευταίων ενστάσεων που είχαν υποβληθεί από την πλευρά της υπεράσπισης.
Πλέον, η δίκη για την μεγάλη, κατά τη δικογραφία, οικονομική απάτη της Folli Follie υπεισέρχεται πλέον στο πλέον ουσιαστικό της στάδιο, καθώς μικρομέτοχοι που ζημιώθηκαν και άλλοι μάρτυρες όπως μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πραγματογνώμονες, κ.α. θα κληθούν να καταθέσουν στο δικαστήριο.
Μετρούν αντίστροφα την αποφυλάκιση του Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου
Αυτό όμως που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι ο χρόνος για την αποφυλάκιση του Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου μετρά αντίστροφα, καθώς στις 8 Μαρτίου λήγει το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης. Μέχρι τότε η δίκη σε καμία περίπτωση δεν θα έχει ολοκληρωθεί, δεδομένου ότι η έδρα ανακοίνωσε δικασίμους έως και τις 30 Μαρτίου. Έτσι, όλα δείχνουν ότι οι δυο βασικοί κατηγορούμενοι για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο θα βρεθούν εκτός φυλακής και αυτό που μένει να κριθεί είναι ποιους περιοριστικούς όρους θα τους επιβάλλει το δικαστήριο, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία τους στο ακροατήριο. Οι δικαστές έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τους δυο κατηγορούμενους σε κατ’ οίκον περιορισμό, το γνωστό βραχιολάκι, ένα ενδεχόμενο το οποίο, όπως διαφάνηκε από τις πρώτες ημέρες της δίκης, τους βρίσκει σύμφωνους.
Να σημειωθεί ότι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δικάζονται 10 από τους 13 κατηγορουμένους της υπόθεσης, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σειρά κακουργηματικών πράξεων. Απών από τη δίκη είναι και ο καταζητούμενος Γιάννης Μπεγιέτης, ο οποίος δικάζεται δια πληρεξουσίου δικηγόρου.
Το δικαστήριο με απόφαση που εξέδωσε σε προηγούμενη δικάσιμο δεν επέτρεψε την παράσταση της Folli Follie ως πολιτικής αγωγής στη δίκη, κάνοντας δεκτή ένσταση που είχε υποβάλλει η πλευρά των κατηγορουμένων. Όπως είχαν υποστηρίξει στο ακροατήριο οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, η εταιρεία δεν θα πρέπει να παραστεί στη δίκη διότι από την οικονομική απάτη που περιγράφει το κατηγορητήριο η ίδια δεν είχε ζημιωθεί. Αντίθετα, κατά τους συνηγόρους της υπεράσπισης τα περισσότερα κέρδη από τους μαγειρεμένους ισολογισμούς της και τη χειραγώγηση της μετοχής της Folli Follie είχαν καταλήξει στα ταμεία της. Ακόμη, στη δίκη, με απόφαση του δικαστηρίου, δεν θα παρασταθούν ως πολιτική αγωγή η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, ο κινέζικος όμιλος Fosan και κάποιοι μικρομέτοχοι της εταιρείας. Αντίθετα, στη δίκη ως πολιτική αγωγή – προς υποστήριξη δηλαδή της κατηγορίας – θα παρασταθούν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΟΠΠΥ, η Alpha Bank, το Υπερταμείο και κάποιοι επενδυτές.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αμετάκλητο βούλευμα: Απαλλάσσεται οριστικά ο Μανιαδάκης από αδίκημα που του είχε αποδοθεί για τη Novartis
Δολοφονία Άλκη: Προφυλακίστηκαν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι
Επιχείρησαν να απαγάγουν τον εγγονό του υπουργού της Δημοκρατικής Κυβέρνησης του Αφγανιστάν που ζει στην Αθήνα
20χρονος Αλβανός: «Θα πω στον ανακριτή ποιος τον μαχαίρωσε» (βίντεο)
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

21 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες