37.1 C
Athens
36.8 C
Thessaloniki
Κυριακή 14 Ιουλίου 2024
More

  Αποκαταστάθηκε η βλάβη με το ρεύμα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» – «Δουλεύαμε για δύο ημέρες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»


  Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με τη διακοπή ρεύματος στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης εξαιτίας του οποίου από τα ξημερώματα της Δευτέρας το νέο κτίριο ΜΕΘ, το τμήμα επειγόντων, τα χειρουργεία και το ακτινολογικό τμήμα τροφοδοτούνταν μόνο με τις γεννήτριες.

  Παρά το γεγονός ότι τέθηκαν αμέσως σε λειτουργία οι εφεδρικές γεννήτριες, δημιουργήθηκαν προβλήματα στο νοσοκομείο καθώς πραγματοποιήθηκε μια εφημερία που δεν ήταν εφικτό να εξυπηρετήσει στο 100% τους ασθενείς. Σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr o πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) Χρήστος Καραχρήστος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν πολλαπλές διακομιδές ασθενών για μια αξονική τομογραφία στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με συνέπεια να επιβαρύνονται τόσο οι πολίτες όσο και οι εργαζόμενοι. Ακόμη, αναβλήθηκαν χειρουργεία ενώ χθες, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου αρκετοί εργαζόμενοι στο τμήμα επειγόντων εργάζονταν με επισφαλείς συνθήκες, με ελάχιστο φωτισμό και χωρίς αξονικό τομογράφο.

  «Υπήρχε κίνδυνος, μάλιστα, να σταματήσουν να λειτουργούν οι γεννήτριες με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς βαρέως πάσχοντες στις μονάδες και στα επείγοντα. Δουλεύαμε για δύο ημέρες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης χωρίς να έχουμε δεδομένο ότι θα λειτουργεί το νοσοκομείο σε περίπτωση διακοπής ρεύματος», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ.


  Η βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ αποκαταστάθηκε και από χθες το βράδυ, το ρεύμα έχει επανέλθει στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Ωστόσο, ο κ. Καραχρήστος επισήμανε ότι θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένο το νοσοκομείο προκειμένου να καλύψεις πλήρως τις ενεργειακές του ανάγκες.

  Αγανάκτηση εργαζομένων

  Σε ανακοίνωση προχώρησαν παράλληλα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μέσω της οποίας εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για τις συνθήκες που επικρατούσαν εν έτει 2022 στο νοσοκομείο, κατηγορώντας την 3η ΥΠΕ ότι δεν δέχθηκε να καλυφθεί η εφημερία του Παπανικολάου με τη βοήθεια των υπόλοιπων νοσοκομείων της πόλης μέχρι να δοθεί ασφαλής και οριστική λύση για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.


  Αναλυτικά αναφέρουν μεταξύ άλλων:

  «Εν έτει 2022, όπου ένα τέτοιο πρόβλημα θα έπρεπε να είχε ήδη λυθεί και να υπάρχει επαρκής ηλεκτροδότηση, οι υπεύθυνοι κάνουν τα στραβά μάτια και αδιαφορούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα τέτοιο φαινόμενο τόσο στους νοσηλευόμενους ασθενείς, όσο και στο υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται αντιμέτωπο και εκτεθειμένο σε απάνθρωπες και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.

  Εν έτει 2022, και είμαστε αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα που έχουν δημιουργήσει η χρόνια υποχρηματοδότηση των Δημοσίων Δομών υγείας, η τραγική υποστελέχωση, το ξεχαρβάλωμα και του τεχνικού τομέα και η παραχώρηση του σε διάφορους εργολάβους.

  Για άλλη μια φορά αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες όλων που έχουν διοικήσει και κυβερνήσει μέχρι τώρα, οι οποίοι δεν έχουν πράξει τίποτα για την ασφαλή λειτουργία των Δημοσίων Μονάδων Υγείας για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς. Άλλωστε πρόσφατες είναι οι μνήμες από την καταστροφική και φονική πυρκαγιά στην Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου. Τόσους μήνες μετά και μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για την ασφάλεια που έθεσε η ΕΝΙΘ, τόσους μήνες μετά και δεν έχει μπει ούτε καρφί για την επαναλειτουργία της».  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ