Αποκλειστικό: «Αστακός» η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ – Εντολή εφόδου σε πανεπιστήμια

Εντολή άμεσης εκκένωσης πανεπιστημιακού ιδρύματος σε περίπτωση απόπειρας κατάληψής του από αναρχικούς, έλαβαν οι αστυνομικοί στην Θεσσαλονίκη, ενόψει των κινητοποιήσεων για την 84η διεθνή έκθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του LawandOrder.
Η συγκεκριμένη εντολή δόθηκε παρά την ανησυχία που προκαλεί στα επιτελικά στελέχη της Ελληνικής αστυνομίας ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές «μετά την αλλαγή του νόμου για το άσυλο, πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα».
Την ίδια στιγμή στα μέτρα τάξης της ΔΕΘ θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 3.500 αστυνομικοί. Από την Αθήνα αναμένεται να μεταβούν στη συμπρωτεύουσα 4 διμοιρίες των ΥΑΤ, όταν πέρσι είχαν ανέβει 12, καθώς και 7 διμοιρίες των ΥΜΕΤ.
Ακόμη, 17 διμοιρίες θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη από όμορες περιοχές, καθώς στην ΕΛ.ΑΣ., δεν επιθυμούν να αφήσουν το παραμικρό «κενό» στην φύλαξη των Εξαρχείων.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές ακροβολισμένοι σε ταράτσες κτιρίων, ενώ τις συγκεντρώσεις θα επιτηρεί από αέρος ελικόπτερο της αστυνομίας.
Παράλληλα θα υπάρχουν περιπολίες 48 ώρες πριν την έναρξη της ΔΕΘ, ενώ θα υπάρχει και ένα δίκτυο συλλογής πληροφοριών για την αποτροπή τυχόν επιθέσεων.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες